Magazin

SuperProstor magazin donosi inspiraciju, ideje, novosti, vodiče za odabir i primenu rešenja za tvoj prostor, intervjue sa ljudima koji stvaraju najbolju arhitekturu i enterijere…

Upotreba enterijerskih Fundermax Compact ploča

Projektovanje enterijera objekata javne namene u kojima je velika frekvencija ljudi može predstavljati izazov arhitektama, jer ovakvi prostori zahtevaju odabir otpornih i dugotrajnih materijala, koji odolevaju svakodnevnoj upotrebi i čišćenju. S druge strane, specifični zahtevi projekta ne treba da budu prepreka i granica kreativnosti arhitekte. Fundermax Compact ploče nude bezbroj opcija za prevazilaženje funkcionalnih i estetskih prepreka prilikom projektovanja.

Život u stanu po meri čoveka i u skladu s prirodom – zgrade sa prostranim zelenim baštama i terasama

Život u stanovima u gusto naseljenim gradovima poput Beograda tipično podrazumeva nedostatak zelenila ili privatnog dvorišta, kao i ograničene mogućnosti uživanja u prirodi u okviru javnih površina. Terase i balkoni mogu u nekoj meri kompenzovati ove nedostatke, ali su retko zadovoljavajuća alternativa. U projektu naselja Marina Dorćol, arhitekte prevazilaze ove izazove vertikalnim građenjem zelenih ambijenata i velikih privatnih bašti, čime kolektivnom stanovanju pružaju kvalitet i komfor života u privatnoj kući.

Kako izabrati pravu slavinu

Slavina je jedna od najčešće korišćenih komponenti u svakoj kuhinji, stoga je važno izabrati onu koja ispunjava sve funkcionalne i estetske zahteve korisnika. Na tržištu se može naći veliki izbor slavina različitog kvaliteta, karakteristika i dizajna, te biranje i odlučivanje može biti teško i zamorno. Ovaj detaljan vodič pomoći će vam da izaberete odgovarajuću slavinu za svoj prostor.

7 kreativnih načina kako primeniti zavese i drapere u stambenim i poslovnim enterijerima

Kada uređujemo neki prostor, zavese i draperi obično ostaju za kraj, kao dekorativni i funkcionalni elementi, koji nam pomažu da prekrijemo prozore i time regulišemo količinu prirodne svetlosti i obezbedimo privatnost tokom večernjih sati. Mekane, jednobojne, šarene, prozirne i debele, šta ako o njima mislimo kao o pregradnim zidovima ili vratima? U nastavku je sedam primera kako na kreativan i funkcionalan način iskoristiti potencijal zavesa i drapera u domovima i kancelarijskim prostorima.

Staklene pregrade u enterijeru doma ili poslovnog prostora

Zbog svoje sposobnosti da istovremeno oblikuje prostor, propusti svetlost i izoluje zvuk, staklo je materijal koji arhitektama pruža različite mogućnosti prilikom uređenja unutrašnjeg prostora.