Stan S27

Pošalji upit

Glavni projektni zadatak u stanu S27 bio je uskladiti vidljivu krovnu konstrukciju i veliku spratnu visinu sa potrebama korisnika za ličnijim i toplijim ambijentom, transformisanjem celokupne atmosfere prostora i povećavanjem komfora.

Kako bi se očuvala autentičnost prostora sa istaknutom krovnom konstrukcijom, a u isto vreme ispunile želje klijenata za osećajem harmoničnosti porodičnog doma, spušteni su gipsani plafoni sa skrivenom potkonstrukcijom samo iznad centralnih mesta okupljanja u stanu - iznad trpezarijskog stola i velike ugaone garniture u zoni dnevne sobe. Postavljanjem indirektne rasvete sa gornje strane plafonske ravni istovremeno je postignut utisak lakoće i lebdenja plafona, naglašen je gredni sistem, i na kraju, postignuta topla atmosfera u ambijentima namenjenim sedenju i druženju.

Na projektu učestvovali

prostormator