Securiton

Pošalji upit

Projekat rekonstrukcije kancelarija kompanije Securiton imao je za cilj prilagođavanje ideje savremenog poslovnog prostora postojećoj strukturi. To je s jedne strane postignuto zadržavanjem koncepta zatvorenih departmana, što je bilo određeno projektnim zadatkom, dok je istovremeno povećana transparentnost i stvoren utisak opšte preglednosti prostora.

Postojeći gust raster stubova i niska pozicija greda, kao i nesvakidašanja forma krova, odredile su uređenje centralne zone komunikacije i prijemnog pulta. Ovi nedostaci posmatrani su kao prednost, te su poslužili za oblikovanje prostora i naglašavanje određenih elemenata. Tako su grede obložene drvenim panelima, koji se vertikalno nastavljaju u vidu pregradnih zidova i polica, a isti materijal iskorišćen je za formiranje žardinjera za sobno bilje sa delom za sedenje, čime je unesena toplina u ovaj tranzitni prostor. Uveden je i spušten plafon od perforiranih metalnih panela, čime je stvoren novi mikroambijent u okvirima postojeće neobične konstrukcije.

Proizvodi u ovom projektu

Na projektu učestvovali

B11

Digitel

Alumil