Pošalji upit

Stan veličine oko 120 metara kvadratnih sa terasom, nalazi se na poslednjem spratu stambene zgrade u centru Kragujevca. Projekat uređenja započet je dok je stan bio u sivoj fazi, te je podrazumevao izmene vodovodnih i elektroinstalacija, odabir keramike, podnih i zidnih obloga, kao i odabir nameštaja i dekoracije. Vlasnici su mladi bračni par, a klijentkinja je od početka imala jasno definisane želje i stil uređenja enterijera, koji bi se mogao okarakterisati kao vanvremenski. Zahvaljujući dobroj komunikaciji i izgrađenom poverenju između arhitekte i klijenata, idejno rešenje je odmah usvojeno, a tokom realizacije nije bilo većih izmena prvobitnog projekta. 

Stan je podeljen na dnevnu i noćnu zonu, kako prostornim rasporedom, tako i kolorističkim tretmanom. Dnevni boravak je prostran i veoma svetao, ima otvoren plan, te je povezan sa trpezarijskim i kuhinjskim delom. Jednim delom je od kuhinje diskretno razdvojen staklenim panelom, koji ne pravi vizuelnu barijeru i omogućava dodatnu refleksiju svetlosti. Prostorom dominiraju svetli tonovi, poput bele, bež i plavo-sive, a upotrebom mnoštva prirodnih materijala i različitih tekstura postignuta je slojevitost i razigranost. Ugradne police otvorenog i zatvorenog tipa, kao i trpezarijski i kuhinjski elementi rađeni su po meri, čime je prostor maksimalno iskorišćen i postignuta je vizuelna pročišćenost. Upotreba dekorativnih lajsni na zidovima ponovljena je i na izrađenim komadima nameštaja, te je kamufliranjem vratanaca ugradnih polica i vrata toaleta omogućeno jedinstvo u tretmanu vertikalnih površina. Tapete se izdvajaju kao naročit detalj, koji se, poput zidnih lajsni, ponavlja u čitavom stanu, a posebno u hodniku i spavaćoj sobi.  

Proizvodi u ovom projektu

Na projektu učestvovali

Kobex