Mobilni zidovi od punih panela Sonico

Pošalji upit

Sonico mobilni pregradni akustični zid se sastoji od međusobno nezavisnih sendvič panela. Panele karakteriše laka operativnost i fleksibilnost u formiranju zidova. Završne obrade panela dopuštaju potpunu kreativnu slobodu. Sistem je projektovan za maksimalnu visinu do 12 metara i neograničenu širinu.

Benefiti:

 • Sonico mobilni zidovi se lako, brzo i tiho parkiraju
 • Konfiguracija zidova je neograničena: ravna, zakrivljena, rastuća (za dvorane), oko uglova itd.
 • Sve završne obrade u dizajnu enterijera su moguće
 • Pet tipova pokretno pregradnih zidova Sonico 100/110/120/SA
 • Bez ograničenja u dužini mobilnog zida, maksimalna visina do 12m, na zahtev klijenta se kreiraju i viši zidovi
 • Širok dijapazon zvučne izolacije od 38dB do 58dB
 • Aluminijumska šina se može neprimetno integrisati u bilo koju vrstu plafona
 • U module se mogu implementirati jednokrilna ili dvokrilna vrata
 • Protivpožarna verzija dostupna na zahtev

Kako funkcionišu mobilni zidovi?

Sonico mobilni zid se sastoji od međusobno nezavisnih sendvič panela koji kližu po gornjoj aluminijumskoj šini, manuelnim ili poluautomatskim pokretanjem. U svaki panel su ugrađene gornje, donje i stranične zaptivke, koje obezbeđuju povezanost panela, stabilnost pokretnog zida i sprečavaju prodor zvuka.

Vešanje (parkiranje) panela može biti u jednoj tački (paneli su parkirani ispod same klizne šine) ili dve tačke ( parkiranje panela je izmešteno na drugo mesto), u zavisnosti od mogućnosti prostora i želje investitora.

Fleksibilni sistem šina i nosača omogućava laku operativnost i dozvoljavaju da se paneli pozicioniraju i parkiraju u bezbroj konfiguracija.

Ispuna i završna obrada pokretnih panela

Pregradni paneli se sastoje od samonosećeg aluminijumskog rama ojačanog čelikom i visoko kvalitetnih ploča sa obe strane.

Unutrašnjost panela čine materijali vrhunskih performansi za zvučnu apsorbciju.

Zastakljeni paneli, koji u isto vreme su i zvučno izolovani, isporučuju se u varijanti sa transparentnim, obojenim, dim ili peskiranim staklom.

Završna obrada svakog panela zavisi od klijentove specifikacije. Sve završne obrade primenljive u dizajnu enterijera su dostupne i dozvoljavaju potpunu kreativnu slobodu. Visokokvalitetni melamin, tvrdi laminat, vinil, digitalna štampa, čelične ploče, akustične table i furnir su neki od primera.

Vrste

Sonico mobilni zidovi postoje u 4 različite verzije:

 • Tip 100 – verzija sa tankim vidljivim vertikalnim aluminijumskim profilima, debljina panela 107mm
 • Tip 110 – estetska verzija sa skrivenim aluminijumskim profilima, debljina panela 119mm
 • Tip 120 – estetska verzija sa skrivenim aluminijumskim profilima i najvećim koeficijentom zvučne izolacije Rw = 58 Db, debljine 125mm
 • Tip SA – poluautomatska verzija SONICO mobilnih zidova

Naši najpopularniji pokretni paneli pružaju fleksibilnost za kreiranje prostora za različite događaje. Na prvi pogled, zid od čvrstog materijala transformiše funkcionalni deo hotela u salu za sastanke za nekoliko minuta. Nekoliko pregradnih kancelarija otvaranjem pokretnog zida pretvara se u salu za sastanke. Kada je pokretni zid otvoren, pod je slobodan, bez prepreka i mogućnosti saplitanja.

Pokretno pregradni zidovi: srodni proizvodi

CASA

Nastali smo kao odgovor na promenu tržišta u potražnji za modernim prostornim konceptima. Već više od 10 godina negujemo uspešnu saradnju sa arhitektama, izvođačima radova i B2B klijentima.