Klizna vrata za enterijer

Pošalji upit

Prilagodljivi sistemi kliznih vrata za skoro svaki otvor. Od jednokrilnih, dvokrilnih kliznih vrata u staklenom zidu, pa sve do teleskopskih i “pocket”vrata koja kližu u zid. Izaberite svoj favorit koji će uštedeti koristan prostor i dizajnerski se uklopiti sa ostatkom enterijera. Sistemi kreirani za maksimalnu visinu otvora do 3000 mm i širinu do 2500 mm.

Benefiti:

 • Sofisticiran dizajn
 • Veliki izbor konfigurisanja kliznih vrata po meri otvora
 • Bazični setovi kliznih vrata dostupni na lageru
 • Sertifikovani sistemi za klizna vrata
 • Inovativna funkcionalnost sa jedinstvenim opcijama elektromehaničkog zaključavanja, sinhronog otvaranja i zatvaranja i samozatvaranja vrata
 • Jednostavna i brza montaža, sa mogućnošću podešavanja visine vrata i nakon montaže, bez potrebe za demontažom
 • Bezbednost upotrebe za korisnike, dugotrajnost i izdržljivost okova
 • Bezbroj mogućnosti personalizacije stakla
 • Bez prepreka na podu i donje vodilice, sistem gornjeg vešanja obezbeđuje slobodan pod
 • 4 načina montaže: na plafonu, na zidu, klizna vrata skrivena u zidu, montaža na staklenom zidu sa nadsvetlom
 • Sertifikovani sistemi, za premium verziju; testirano na 200.000 ciklusa

CASA nudi sisteme kliznih vrata koji se prilagođavaju svakom otvoru, bilo komercijalnom ili stambenom, uz maksimalnu fleksibilnost i prvoklasan dizajn.

Brojne konfiguracije i završne obrade su moguće po želji klijenta. Na lageru su dostupni standardni setovi za klizna vrata, spremni za brzu ugradnju i uštedu troškova.

Mehanizmi za klizna vrata Dormakaba MUTO

Bilo sa staklom ili drvetom, sa MUTO kliznim vratima ostvarujete diskretan prolaz iz jedne prostorije u drugu. Dormakaba MUTO klizna vrata važe za tihu tehnologiju visokog kvaliteta, suptilno sakrivenu u kompaktnoj šini.

Različite veličine sistema i jedinstvene funkcionalne karakteristike omogućavaju širok izbor dizajna kliznih vrata. Ono što MUTO izdvaja u odnosu na slične sisteme na tržištu je da sve dodatne funkcije možete instalirati kasnije, i nakon ugradnje, ukoliko se javi potreba.

Sistem kliznih vrata Dormakaba MUTO projektovan je za upotrebu za staklena i drvena klizna vrata, a poseban benefit koji ih izdvaja na tržištu je funkcija samozatvaranja vrata i integrisano zaključavanje.

Muto 80 klizni sistem dozvoljava Synchro opciju za dvokrilna klizna vrata. Synchro funkcija omogućava istovremeno otvaranje ili zatvaranje krila vrata povlačenjem samo jednog kliznog krila.

Premium Self-closing 120 je zaseban sistem koji poseduje funkciju samozaključavanja.

Elektromehanička brava je integrisani uređaj u kliznom profilu koji praktično može zaključati vrata pomoću daljinskog upravljača ili zidnog prekidača. Može se naknadno ugraditi, isto kao i usporivači vrata Dormotion.

Prednost ovog kliznog sistema se ogleda i u odsustvu donje vodilice.

MUTO predstavlja visokokvalitetan klizni mehanizam, siguran i bezbedan za korisnike, jednostavan za upotrebu, a nudi veliki izbor konfigurisanja kliznih vrata bilo da su od stakla ili drveta, baš po meri otvora.

Krilo kliznih vrata sa dovratnikom može biti do zida, u sredini, a mogu se kombinovati stakleni i drveni paneli na istoj poziciji.

Instalacija je brza i jednostavna, a sva podešavanja se mogu izvesti nakon ugradnje sa prednje strane šine za klizna vrata, što mnogo olakšava i ubrzava instalaciju.

Podloga od solidnih materijala je dovoljna za instalaciju MUTO sistema za klizna vrata. Ojačanje zidova u vidu noseće potkonstrukcije je potrebno za zidove i plafone od gipsa, a veličina konstrukcije zavisi od težine izabranog sistema.

Postoje sledeće varijante MUTO mehanizma za klizna vrata:

MUTO M 60 – najnapredniji modul jednokrilnih kliznih vrata na globalnom tržištu, namenjen i za dovratnik, odgovara za kaljeno staklo debljine 8-12 mm i drveni plot debljine od 28-50 mm, maksimalne težine panela do 60 kg.

MUTO L 80 – model je namenjen težim kliznim vratima bilo da su jednokrilna, dvokrilna, sa dodatkom fiksnih staklenih panela ili montirana u kompletnom staklenom zidu; odgovara za kaljeno ili laminirano staklo debljine 8-13.5 mm, maksimalne težine panela do 80 kg. Funkcija Synchro je dostupna za sistem MUTO 80.

MUTO L 80 Pocket – sistem kliznih vrata sa montažom u zidu, bilo da je u pitanju plafon ili zid. Maksimalna težina panela do 80kg i širina do 2000 mm, maksimalna visina do 3000 mm.

MUTO Premium XL 80 / 150 – mehanizam je namenjen robusnim kliznim vratima bilo da su jednokrilna, dvokrilna, sa dodatkom fiksnih staklenih panela ili montirana u kompletnom staklenom zidu; odgovara za kaljeno ili laminirano staklo debljine 8-13.5 mm, maksimalne težine panela do 80/150 kg.

MUTO Premium Self-Closing 120 - poseban klizni sistem sa integrisanim mehanizmom za samozatvaranje vrata koji automatski nakon otvaranja, tiho zatvara vrata bez eksternog napajanja; odgovara za kaljeno ili laminirano staklo debljine 8-13.5 mm, maksimalne težine panela do 120 kg.

Teleskopska klizna vrata – kombinacija jednog fiksnog panela i dva ili više kliznih panela koji se paralelno sklapaju iza fiksnog panela. Omogućava formiranje velikih staklenih pregrada koji razdvajaju dva prostora uz minimalnan zahtev za parking mestom. Odgovara za kaljeno staklo debljine 10 mm, maksimalna širina jednog krila je 1200 mm, maksimalna težina je 100 kg, maksimalna dužina aluminijumske klizne šine je 6000 mm. Montaža na plafon ili zid.

Završni detalji će dati jedinstven pečat staklenim kliznim vratima u vidu personalizacije stakla i izborom rukohvata iz našeg širokog asortimana.

Sva klizna vrata isporučuju se pravljena po meri, a pružamo Vam i profesionalnu uslugu ugradnje. Cena kliznih vrata zavisi od dimenzija i težine panela i dodatnih funkcionalnosti.

Projekti koji koriste ovaj proizvod

Vrata: srodni proizvodi

Pivot vrata

CASA

CASA

Nastali smo kao odgovor na promenu tržišta u potražnji za modernim prostornim konceptima. Već više od 10 godina negujemo uspešnu saradnju sa arhitektama, izvođačima radova i B2B klijentima.