Egger iverica

Pošalji upit

Univer ploča je materijal koji se dobija oplemenjavanjem sirove ploče iverice dekorativnim melaminskim papirom. Proces oplemenjavanja se obavlja u specijalizovanim presama. Proizvodi se u različitim debljinama i formatima. Kao materijal, univer ploča je široko rasprostranjena i relativno jednostavna za obradu. Zahvaljujući širokoj paleti različitih dekora, univer ploča predstavlja jedan od osnovnih materijala za konstrukciju i izradu nameštaja i dizajn enterijera. Svaki dekor univer ploče ima identičnu kant traku, a većina dekora je propraćena i odgovarajućim radnim pločama i laminatom.

Melaminska folija može biti u dezenima uni boje, drvo dezenima (podražava izgled prirodnih ili fine line furnira) ili fantazi (metalik i specijalni dezeni). Proizvodi se u debljinama od 10mm, 18mm i 25mm.

Osnovne karakteristike univer ploča su postojanost boja, lako održavanje, otpornost na mehaničke i hemijske uticaje. Univer ploče pogodne su za izradu nameštaja, kako u domaćinstvu (kuhinje, plakari, komode, cipelarnici, klub stolovi itd.), tako i u radnom prostoru (kompjuterski stolovi, fijokari i drugi kancelarijski nameštaj).

Katalozi

Projekti koji koriste ovaj proizvod

Egger pločasti materijali: srodni proizvodi

Egger MDF

Lamex

Lamex

Gotovo 20 godina bavimo se proizvodnjom nameštaja od pločastih materijala na bazi drveta, projektovanjem i prodajom. Proizvodimo nameštaj, sanitarne kabine, ventilisane fasade, sobna vrata. Predstavnici smo multinacionalnih, renomiranih kompanija EGGER i FUNDERMAX.