Deking od termotretiranog drveta

Pošalji upit

Termičkom obradom drveta postiže se visoka stabilnost oblika, te je ova vrsta deking podova znatno otpornija na spoljne uticaje. Ovako obrađeno drvo vrlo je otporno na vlagu, te i na gljivice, kao i na suvoću. Rezultat je minimalno bubrenje i utezanje, zbog čega je deking manje podložan stvaranju pukotina. 

Termotretirano drvo poprima drugačiji izgled prilikom obrade. U zavisnosti od intenziteta temperature, dobija homogene, tamne nijanse, pritom ne gubeći svoju karakterističnu teksturu.

Termo drvo pristiže u JAF proizvodnju direktno iz termo komore, koja se nalazi u našoj fabrici „J.F.Furnir" u Braşovu, Rumunija, jasen i bor evropskog porekla se termički obrađuju, a naši stručnjaci za rezanu građu biraju trupce u šumi u kontrolisanim evropskim područjima rasta, nakon čega sledi njihovo sušenje i termička obrada, u strogo kontrolisanim uslovima. Termo drvo se potom u našem centru u Novoj Pazovi blanja i profilira.

Deking: srodni proizvodi

WPC deking

JAF

JAF

Kompanija JAF doo iz Nove Pazove je deo JAF grupe sa sedištem u Austriji i na tržištu Srbije posluje 15 godina. U svom prodajnom portfoliju poseduje sve vrste pločastih materijala od drveta i na bazi drveta: univer, radne ploče, kant trake, sirovu ivericu, MDF/HDF, šperploče, furnir, kompakt ploče i HPL, rezanu građu, lamelirano drvo, OSB ploče i deking.