Wienerberger

Pošalji upit

Kompanija je osnovana 1819. godine u Beču. Wienerberger je vodeći proizvođač građevinskih materijala za zid, krov, popločavanje i za infrastrukturne elemente. Danas, proizvodimo u 216 pogona koji se nalaze u 28 država. U želji da ponudimo nova i ubedljiva građevinska rešenja koja će obogatiti naše okruženje, stvaramo legat na koji možemo biti ponosni.

Naši kvalitetni i inovativni građevinski sistemi od krova do poda uključuju Tondach crep i krovne prozore, Porotherm blokove, Terca cigle i listele, Semmelrock rešenja za popločavanje, Pipelife sistemska rešenja za vodu, grejanje, navodnjavanje. Wienerberger nudi sistemska rešenja za novogradnju i renoviranje. Naš cilj je da ponudimo kvalitet i istovremeno ukažemo na građenje sa neto nultom emisijom i tako pokrenemo dekarbonizaciju u stambenoj izgradnji. Sa pametnim i dugotrajnim rešenjima u gradnji, želimo da učestvujemo u oblikovanju održivog života u budućnosti.

Naša fabrika u Kanjiži ispunjava najviše standarde kada je reč o efikasnosti proizvodnje, ali i uticaja na životnu sredinu, što potvrđuje i Eko znak koji proizvodi naše kompanije nose godinama unazad. Takođe, ponosni smo nosioci i žiga Čuvarkuća koji potvrđuje kvalitet domaće proizvodnje.

Tondach

Tondach je više od crepa! Uz upotrebu sistemske opreme, Tondach pruža sveobuhvatno vrhunsko rešenje za krov, obezbeđujući zaštitu, sigurnost i dugotrajan kvalitet.

Tondach glineni crep je prirodni proizvod bez hemijskih dodataka. Dostupan je u širokoj paleti oblika i boja, što ga čini pogodnim za sve oblike krovova. Sem osnovnog crepa, ponuda obuhvata i dodatne elemente, kao što su žlebnjaci, opšivni crep, snegovrani, paropropusne folije i mnogi drugi.

Novitet u našem portfoliju su krovni prozori, čime smo zaokružili ponudu sistemskog rešenja za krov.

Semmelrock

Semmelrock Stein + Design već 60 godina postavlja nove standarde na polju dizajna, tehničkih specifikacija i savremenih tehnika proizvodnje behatona, ploča i ostalih betonskih proizvoda, čime su se u Srednjoj i Istočnoj Evropi pozicionirali kao vodeći stručnjaci u oblikovanju spoljašnjih površina.

Semmelrock posluje kao deo Wienerberger grupacije i raspolaže modernom industrijskom bazom i efikasnom proizvodnjom, kao i distributivnom mrežom. U 14 proizvodnih pogona, u 7 zemalja, radi više od 850 zaposlenih.

Inovacija i funkcionalnost određuju poslovnu filozofiju Semmelrocka, dok dizajn, kvalitet i raznolikost određuju Semmelrock proizvode.

Porotherm

Porotherm je linija proizvoda Wienerberger kompanije, koja predstavlja novu generaciju brušene opeke, koja je idealna za sve tipove energetski efikasnih objekata, poput zgrada skoro nulte energije, pasivnih i solarnih kuća.

Ova glinena opeka štedi energiju i ima veoma niske troškove održavanja. Njena proizvodnja je u skladu sa strogim uslovima savremene gradnje, koji podrazumevaju visoke kriterijume energetske efikasnosti i upotrebu ekološki prihvatljivih materijala koji su u potpunosti reciklabilni.

Tako se glinena opeka Porotherm IZO Profi pravi isključivo od prirodnih materijala. Za samu brušenu opeku koriste se glina, pesak i piljevina, dok se za punjenje koristi kamena vuna, koja se pokazala kao neprevaziđeni izolacioni materijal, a da je pritom proizvedena na ekološki prihvatljiv način i lako se može reciklirati. Kamena vuna je otporna na starenje i raspadanje tokom duže upotrebe, i u njoj se neće nastaniti mikroorganizmi ili insekti, kao kod nekih drugih materijala.

IZO Profi opeka pruža visoku toplotnu zaštitu i sposobnost akumulacije toplote. Takođe je sjajan zvučni izolator, otvorena je za difuziju i reguliše vlagu. Sve ovo čini je nezamenljivom kod stvaranja zdrave klime i ugodnog boravka u unutrašnjem prostoru tokom svih godišnjih doba.