Sunce Marinković

Pošalji upit

SUNCE je porodična kompanija sa tradicijom dugom gotovo 100 godina, koja je regionalni lider u proizvodnji PVC i aluminijumske stolarije. Verujemo da dobri i kvalitetni prozori treba da budu dostupni svima u adekvatnom roku. Naša misija je da to i omogućimo.

Kvalitet naših proizvoda zasniva se na vrhunskoj proizvodnji, efikasnom mašinskom parku uz podršku najnovijih softvera, kvalitetnim poluproizvodima i saradnji sa renomiranim dobavljačima. Posedujemo sve neophodne standarde, sertifikate, ateste i uspostavili smo striktnu politiku kvaliteta.

Naša kompanija ima oko 150 zaposlenih, od kojih je više od 70 vrsno obučenih majstora, koji rade u proizvodnim pogonima. Takođe, posedujemo najsavremenije mašine nemačkih i italijanskih proizvođača. Naš proizvodni kapacitet u jednoj smeni iznosi:

  • 200+ prozora
  • 30 vrata
  • 30 m2 panela za ulazna vrata

Naša vizija

SUNCE kao lider u brzini proizvodnje aluminijumske i PVC stolarije u jugoistočnoj Evropi.

Naša misija

Dobar prozor treba da bude dostupan svima u adekvatnom roku.

Naša svrha

Ostaviti trag.

Naša priča

  • Radionica “Marinković”

Davne 1929. godine, poznati bravar-majstor vrhunskog zanata Aleksandar Marinković osnovao je porodičnu radionicu za izradu bravarije. 

Vrsno bravarsko umeće, ali i istinske vrednosti prenosile su se potom na naredna pokolenja - Aleksandrovog sina Ljubišu i unuke Dušana i Vladimira, koji su sačuvali i nastavili započetu tradiciju.

  • Kompanija Sunce Marinković 

Danas se Sunce Marinković d.o.o. nalazi među najuspešnijim kompanijama u industriji proizvodnje energetski efikasne aluminijumske i PVC stolarije, u čijoj su organizaciji zaposleni visoko kvalifikovani majstori, inženjeri i menadžeri. 

Kompanija je dobila ime po simbolu Sunca koji je postavljen na Kamenom mostu u centru Kragujevca, a koji je iskovan u radionici “Marinković.

  • Društvena odgovornost

Kao neraskidivom delu društvene zajednice, cilj naše kompanije je da podržimo njen razvoj i jačanje, naročito kada je reč o ranjivim socijalnim kategorijama. Dobitnik smo najviših priznanja za filantropiju i društvenu odgovornost.