GRAD Projekt

Pošalji upit

Teško je odvojiti emocije i posao kada je reč o arhitektonskom birou GRAD Projekt. Ova firma je moje porodično nasleđe.

Kada je 2008. godine moj otac Zoran osnovao GRAD Projekt, mama Olga je bila njegova najveća podrška, a moja sestra Dubravka i ja njihova najveća motivacija.

I sestra i ja smo arhitekte.

Olga je diplomirani politikolog. U šali ima običaj da kaže kako je na Arhitekturi diplomirala tri puta – prvi put sa tatom, naredna dva uz moju sestru i mene. Nije čudno što je od nas troje arhitekata, ona prva ovladala veštinom crtanja u AutoCAD-u. Onda obučila i sve nas.

Od 2018. godine, nakon Zoranove smrti, na čelu firme sam ja, Sonja.

Ponosna sam kako su se granice delovanja biroa proširile daleko van granica Srbije i van Prijepolja, gde je firma osnovana. U njenu delatnost danas, utkana su sva profesionalna iskustva sticana od 2015. godine, kada sam završila Master studije na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Prve godine svog profesionalnog delovanja obeležile su saradnje sa firmom Arts&Crafts / Diagonal Plus i sa dizajnerom enterijera Predragom Radosavljevićem Pegom. Sedam godina ovog intenzivnog iskustva ključne su u razvoju pristupa projektovanju koji imam danas.

Period 2019-2022. godine obeležila je saradnja sa švedskim biroom Nina Taghavi Arkitekt, čije je polje delovanja u Stokholmu.

Od 2023. godine sam deo tima u firmi Lalinsky Properties, u kojoj sam danas i vodeći arhitekta.