Floem

Pošalji upit

Brend „Floem“ je nastao kao rezultat spontanosti i ljubavi prema vrednostima koje smo kao autori međusobno delili. Polazeći od temelja skandinavskog i „mid-century“ dizajna, kao što su jednostavnost, funkcionalnost, pročišćene linije i moderna estetika, želeli smo da stvaramo proizvode koji rezonuju sa vrednostima savremenog čoveka, olakšavajući njegovu svakodnevicu.

Velika radoznalost prema drvetu kao materijalu inspiriše nas da kreiramo proizvode koji u enterijer unose osećaj harmonije i sklada, osvešćujući sadašnji trenutak i našu ulogu u njemu.

Otvoren pristup dizajnu omogućio nam je da u svoje proizvode unesemo organsku, prirodnu mekoću i formalistički minimalizam, ne izostavljajući pritom važnost funkcionalizma i racionalizma u procesu projektovanja.

Naš rad zasniva se na dubokom poštovanju prema drvetu, njegovim karakteristikama i svojstvima, čije mogućnosti kroz teoriju i praksu istražujemo već godinama. Kao osnovni postulat sopstvene filozofije, iz koga se razvijaju svi ostali, u centar zbivanja „Floem“ dizajna smestili smo čoveka i njegove potrebe.

Pristupom koji definiše jednostavnost oslobađamo prostor, i fizički i duhovni, za povratak ka sebi i u sebe, za sada i ovde. Vođeni tom idejom, svoje odgovore pronalazimo u minimalizmu, u širokom smislu značenja, a ponajviše u njegovim formama. Odstranjujući viškove, formu redukujemo do suštine, stvarajući dizajn koji postaje prilagodljiv i odoleva protoku vremena.