Baumit

Pošalji upit

Kao austrijska marka utemeljena 1988. godine, Baumit se ubraja u najuspešnje brendove građevinskog materijala u Evropi. Jasni ciljevi u poslovanju doveli su Baumit od pionira u građevinarstvu do broja 1 u Austriji i visoko pozicionirane marke u svakoj zemlji gde posluje. U međuvremenu, Baumit je proširio svoje poslovanje u još 25 zemalja širom Evrope, a u Srbiji posluje od 2002. godine, sa sedištem u Beogradu.

Početkom 2006. godine, Baumit u Srbiji započinje i proizvodnju dela proizvodnog programa u fabrici u Aranđelovcu.

Proizvodni program obuhvata: fasade, maltere, estrihe, lepkove za keramiku, hidroizolaciju, proizvode za sanaciju i renoviranje, termo maltere i maltere za zidanje i malterisanje, kao i proizvode za unutrašnje uređenje.

Baumit ispunjava zahteve norme kvaliteta EN ISO 9001, a svi Baumit fasadni termoizolacioni sistemi sertifikovani su po ETAG normama, sa ETA atestima.

Vizija Baumita je da svi ljudi žive u zdravim, energetski efikasnim i lepim domovima!

Kvalitet unutrašnjeg vazduha je sve važniji, a građevinski materijali bitno utiču na isti. Zbog toga je Baumit pokrenuo projekat „HealthyLiving’’ (Zdravo stanovanje), sa ciljem da otkrije uticaj različitih materijala na dobrobit i zdravlje stanara. Za ove potrebe, u mestu Wopfing u Austriji, napravljen je Viva istraživaški park.

Viva istraživački park je najveći istraživački objekat u Evropi za komparativno proučavanje građevinskih materijala. Glavni cilj ovog projekta je precizno merenje i ocena uticaja različitih konstrukcija i građevinskih materijala na komfor prostora u kome boravimo kroz simulaciju tipičnog ponašanja korisnika.

Zahvaljujući rezultatima ispitivanja, Viva istraživački park kompanije Baumit postao je osnova razvoja Baumit proizvoda.