Atelje Vladislav Lalicki

Pošalji upit

Atelje Vladislav Lalicki (AVL) je arhitektonska projektantska radionica, osnovana 2008. godine u Beogradu. Poziv arhitekte je stvaralački i praktičan, i, kao takav, izuzetno odgovoran. Arhitektonski objekat, kao krajnji rezultat našeg rada, je materijalizacija ljudskih potreba, očekivanja, nada i čežnje za lepotom, smeštena u određeni gradski, prirodni, kulturni, istorijski kontekst i skopčana sa neophodnim, najčešće velikim materijalnim i tehničkim resursima.

Arhitektura nastaje u pronalaženju one prave, istinite zamisli, koja je sposobna da sva ta nastojanja, zahteve i uslovnosti sažme u jedan jasan, komunikativan odgovor. Stoga negujemo „manufakturni“ pristup projektovanju, gde svakom zadatku prilazimo kao jedinstvenom i neponovljivom, nastojeći da proniknemo u ono što je njegova specifičnost i  suština. To je glavno načelo našeg rada. Projekte razvijamo kroz blisku saradnju sa klijentima, koji nam se, po pravilu, vraćaju ili nas preporučuju, što je naša najveća satisfakcija.

Rezultat naše dosadašnje prakse je preko 80 arhitektonskih projekata, od kojih je više od 40 realizovano ili je u procesu realizacije. Naše iskustvo uključuje najrazličitije tipove objekata: porodične kuće, stambene zgrade, poslovne i industrijske objekte, crkve, pozorišta, muzeje, hotele, sportsko-rekreativne objekte, zdravstvene ustanove…