Antipod

Pošalji upit

Antipod studio je beogradski studio za dizajn i arhitekturu osnovan 2007. godine. Već više od petnaest godina isporučujemo savremene, uzbudljive i nagrađivane dizajnerske projekte na vreme i u okviru budžeta.

Tokom godina, naš tim je porastao i postao jedan od vodećih studija za dizajn i uređenje enterijera, koji nudi stručne konsultacije i analitiku dizajna kako bi našim klijentima pomogao da pronađu najbolja rešenja.

Koristimo dizajn kao alat da pomognemo našim klijentima da se razvijaju i uživamo u tom procesu.

Nagrade

  • Fit-out godine – Seven Bridges, dobitnik CIJ nagrade 2016, Srbija
  • Nagrada za najbolji dizajn enterijera 2017, Salon arhitekture Srbije
  • Nagrada za najbolji dizajn enterijera 2020, Salon arhitekture Srbije

ReDA

Istraživanje i dizajn (Research and Design), skraćeno ReDA, predstavlja proces u okviru naše dizajnerske prakse.

Iskustvo sa rezultatom bilo kog procesa stvaranja, bilo da je reč o proizvodu, usluzi, umetničkom delu ili prostoru za rad ili život, treba da bude takvo da krajnji ishod procesa treba da ispuni očekivanja svih članova korisnikovog ekosistema, da bi se proces smatrao uspešnim i svrsishodnim. Kada je iskustvo ispravno, možemo biti sigurni da je i svaki drugi element na svom mestu.

Obezbeđujemo da razumevanje korisnika bude potpuno i delotvorno, da se uoči i adekvatno odgovori na dublji nivo potreba i da se postigne ravnoteža između potreba različitih grupa korisnika.

Ovim pristupom obezbeđujemo da način na koji korisnici komuniciraju sa konačnim rezultatom (više nego) ispunjava njihova očekivanja i da podržava ciljeve koje su postavili autori projekta. Pružamo iskustvo koje obezbeđuje uspeh.

Sve ovo radimo sa vama, starajući se o tome da razumete, prihvatite i ostvarite rezultate završetka procesa. U kasnijoj fazi, nudimo smernice i podršku, ukoliko vam je potrebna.

Kako?

Slušamo. Vas, kao kompaniju i poslodavca, vaše zaposlene ili klijente, vaše okruženje i svetske trendove.

Analiziramo. Na osnovu onoga što smo saznali o potrebama i željama svih onih koji će se izjasniti o konačnom ishodu, osiguravamo da su najvažniji nalazi organizovani na jednostavan način, u intuitivnom formatu, upoznajući i vas i naše kreativne timove sa ciljnom publikom i poslovnim ciljevima.

Činimo proces praktičnim. Na osnovu dubokog razumevanja korisnika konačnog rešenja, njihovih potreba i želja, sumiramo glavne smernice i neophodne detalje kako bismo obezbedili da kreativni proces koji sledi ide u pravom smeru, kao i odluke donete u periodu nakon realizacije.

Zajedno stvaramo inovativna rešenja. U celom procesu, nismo sami, radimo sa vama i budućim korisnicima konačnog rešenja kako bismo obezbedili da se znanje ne troši uzalud i da se ideje rađaju spontano u toku naše saradnje.

Testiramo i poboljšavamo. Izrada prototipa i testiranje su neophodnost. Na osnovu ideja koje uđu u uži izbor pravimo prototipe, prikupljamo povratne informacije i vršimo poboljšanja pre ulaganja resursa u realizaciju konačnog idejnog rešenja. Poboljšanja se izvode u ranoj fazi procesa ukoliko za to ima prostora nakon prethodnih faza.

Podržavamo promenu. Nakon što je sve završeno, rezultat našeg procesa počinje svoje putovanje u stvarnom životu. Možete se osloniti na nas da ćemo vam pružiti podršku i u procesu sprovođenja promena, pratiti efekte i obezbediti ostvarenje vaših dugoročnih ciljeva.