Alba Sales Consulting

Pošalji upit

Agencija Alba Sales Consulting osnovana je 2007. godine sa ciljem promovisanja ‘Made in Italy’ dizajna u zemljama Centralne i Istočne Evrope. Sa prodajnim timom koji čine saradnici iz ovih zemalja, naša kompanija je uspostavila čvrste veze sa velikim brojem prodajnih salona, dizajnera i arhitekata, prateći trendove i potrebe potrošača, konstantno ažurirajući i obogaćujući svoju ponudu. 

Portfolio Agencije čine brendovi svesni stalnih promena i tendencija koje se odražavaju na arhitekturu unutrašnjeg prostora. To su brendovi koji stalno pomeraju granice dizajna i estetike, a čija ponuda obuhvata proizvode za opremanje i završnu obradu enterijera - Wall&deco, Brokis, Agape, Matteo Brioni, Roshults, Missoni home, 101 Copenhagen, Febal Casa, da pomenemo samo neke. 

Naš doprinos leži u činjenici da na tako velikom području na kome radimo, možemo registrovati lokalne tendencije i iskustva, tako bogata i različita jedna od drugih. Zato verujemo da smo važan izvor inspiracije za naše partnere. 

Tokom godina smo razvijali različita poslovna rešenja u oblasti maloprodaje - od mono brenda, do premijum multi-brend opcija, sve do veoma prefinjenih umetničkih galerija. Sve ove aspekte unutar naše industrije nas drže budnima i uvek na oprezu, spremne za novosti koje bogati dizajnerski univerzum podrazumeva, u našem interesu i u interesu naših partnera.

Brendovi

101 Copenhagen | Danska

www.101cph.com

Brend sa korenom i inspiracijom u Skandinaviji, inspirisan takođe i japanskom minimalističkom estetikom. Sa posebnom pažnjom posvećenom kvalitetnim materijalima, tehnikama i tradiciji, ovaj jedinstveni susret Severa i Istoka prepoznatljiv je u svim kolekcijama brenda. 101 Copenhagen nudi kolekcije dekorativnih predmeta od keramike i mermera, nameštaja i rasvete. Dizajneri Brenda 101 Copenhagen, Tomi Hildal i Kristijan Sofus Hansel, školovali su se na Kraljevskoj danskoj umetničkoj akademiji. Sa iskustvom u modnoj industriji i inspiracijom japanskom kulturom, stvorili su minimalistički izraz i konceptualni dizajn, koji lako prepoznajemo u jednostavnim formama njihovih objekata. Najpoznatije kolekcije su vaza Gughenheim, luster Drop, stolica Brutus.

Adea | Finska

www.adea.fi

Ponikla iz porodične kompanije osnovane pre više od šezdeset godina, Adea se proslavila po proizvodnji modernog nameštaja - sofa, fotelja, taburea, polica, tepiha, kao i rešenja za home office/smart work, sve to u duhu prepoznatljivog skandinavskog dizajna. Ponudom dominiraju sofe i stolice koje su istovremeno funkcionalne i veoma lepe. Udobni komadi nameštaja pogodni su i za stambene kuće i za javne prostore. Angažujući poznate dizajnere, brend razvija kolekcije visokokvalitetnog nameštaja. Prepoznatljivi stil, dugogodišnji razvoj i stručnjaci u industriji popločali su Adein put od male finske kompanije do brenda prepoznatljivog na međunarodnoj sceni.

Agape | Italija

www.agapedesign.it

Agape je brend poznat po kolekcijama za opremanje kupatila (kade, baterije, lavaboi, tuševi), i to i za enterijer i za eksterijer. Kolekcije dizajniraju mnoga poznata imena iz sveta dizajna, kao što su Patricia Urkiola, Benedini associati, Anđelo Manđaroti, Konstantin Grčić, Marsio Kogan, Neri & Hu, Studiopepe. Najpoznatiji proizvodi su kada Spoon (Benedini), kada Vieques (Urkiola), lavabo Bjhon (Manđaroti).

Agapecasa | Italija

www.agapecasa.it

Čuveni italijanski arhitekta Anđelo Manđaroti autor je kompletne kolekcije brenda, izrađene od mermera i masivnog drveta. Detalj po kome su komadi nameštaja karakteristični jeste odsustvo bilo kakvih elemenata u spojevima delova nameštaja – oni su oblikovani tako da naležu jedan na drugi i svojom težinom sprečavaju deformacije, pomeranja i eventualna oštećenja. Najpoznatiji komadi nameštaja su sto Eros, polica Cavaletto, sto Eccentrico, stolica Club 44, stolica TRE.

Brokis | Češka

www.brokis.cz

Brokis je proizvođač rasvete koji svojim kolekcijama spaja češku tradiciju duvanog stakla i moderna dizajnerska rešenja čiji su autori mladi svetski dizajneri. Važno je pomenuti da se značajan procenat staklenog otpada vraća u proizvodnju i tako reciklira, a neke od kolekcija su i proizvedene od recikliranog stakla (Geometric, Night birds). Kolekcije su namenjene i enterijeru i eksterijeru. Kolekcije ovog brenda su više puta nagrađivane internacionalnim nagradama. Najpoznatije kolekcije su: Muffins (podne), Balloons (podne), Bonbori (podne, zidne), Sfera (luster), Shadows (luster), Night Birds (visilice, eksterijer), Knot (luster).

CTO Lighting  | Velika Britanija

www.ctolighting.co.uk

Brend koji proizvodi rasvetu u saradnji sa najboljim britanskim zanatlijama, koristeći luksuzne materijale kao što su mesing, bronza, duvano staklo, alabaster. Rasveta se proizvodi i ‘po meri’. Najpoznatije kolekcije su Nimbus, Cloudesley, Array, a skoro svaka kolekcija osim lustera ima i podnu, zidnu i stonu varijantu.

Febal Casa | italija

www.febalcasa.com

Febal Casa je čuveni italijanski brend osnovan 1959. godine, koji već nekoliko decenija uspešno kreira kolekcije bogate inovativnim materijalima i jedinstvenim rešenjima za enterijere. Na međunarodnom tržištu, brend Febal Casa se do danas uspešno pozicionirao kao jedan od najpoznatijih proizvođača modularnih kuhinja, mada se asortiman konstantno širi i danas obuhvata i rešenja za dnevne i spavaće sobe – sisteme polica za dnevni boravak, biblioteke, garderobne plakare, krevete itd. Tako se razvio jedinstveni Total Living koncept dizajna koji koristeći najkvalitetnije završne obrade, okov i materijale, stvara ambijente ekskluzivne elegancije sa jedinstvenim pečatom klijenta.

Forestier | Francuska

www.forestier.fr

Forestier je brend koji se inspiriše prirodom i organskim oblicima, spajajući tu inspiraciju sa zanatskom umešnošću kako bi stvorio rasvetna tela naizgled lagana, transparentna, a upečatljiva zbog njihove forme. Najpoznatije kolekcije su Bamboo (proizvedena od bambusa, kao zidna, podna lampa i luster), Gravity, Papillon, Angelus.

Lambert & Fils | Kanada

www.lambertetfils.com

Kanadski dizajn studio koji u svojoj radionici dizajnira, izrađuje prototipove i proizvodi dekorativnu rasvetu izrazito modernog izraza i inovativnih formi. Najpoznatije kolekcije su Sainte, Laurent, Hutchinson, Mile, Dot, a od novijih kolekcije Silo i Atelier line – kolekcija postojećih modela svetiljki, skulptoralnih i proizvedenih po meri i posebnim zahtevima projekata.

Mateo Brioni | Italija

www.matteobrioni.com

Mateo Brioni je arhitekta koji se bavi proizvodnjom zidnih i podnih premaza od zemlje. Zemlji se, kao osnovnoj sirovini, dodaju mineralna i sintetička veziva kako bi se dobila masa odgovarajuće gustine i tako omogućilo nanošenje na površine. Svih 14 boja su potpuno prirodnog porekla, nastale mešavinom zemlje sa različitih mesta, bez dodavanja veštačkog pigmenta. Proizvodi su podeljeni prema teksturi površina na: TerraVista, MultiTerra, TerraTon Wall, TerraTon Floor, TerraFloor, TerraWet, TerraEvoca itd. Brioni sarađuje sa najvećim italijanskim brendovima: Agape, Lavazza, Valextra, Aesop, Armani, Baxter, Molteni, Wall&deco, Ferrari...

Missoni Home | Italija

www.missoni.com

Brend čuvene modne kuće, koji proizvodi tepihe, tekstil za tapaciranje, peškire i tekstil za kupatila, prekrivače. Brend ima i kolekcije nameštaja i tekstila namenjenih upotrebi u eksterijeru.

Nerosicilia Group: Nerosicilia | Italija

www.nerosicilia.com

Pločice se proizvode od lave iz vulkana Etne, a kolekcije su namenjene oblaganju podova, zidova, kuhinjskih radnih površina, bazena, kupatila. Lava se peče u pećima, bez dodavanja emajla i hemijskih aditiva. Boja pločica zavisi od temperature na kojoj se ona peče – od najsvetlije boje enneUno koja se dobija pečenjem na 1000˚C, do najtamnije boje Nero, pečene na 1300 ˚C. Boje i dekoracije pločica dobijaju se od recikliranih ekrana računara i televizora, što se primenjuje i u kolekcijama brenda Mosaico Micro. Najpoznatije kolekcije su Textone (sa površinskim teksturama), Origami (diz.Paola Lenti), Palazzo (diz.Pjero Lisoni), Buki aRilievo (kružni elementi reljefa).

Nerosicilia Group: Mosaico Micro | Italija

www.mosaicomicro.com

Brend poznat po kolekcijama mozaika dim.6mm i 30mm, Perle (sa komadićima istopljenog stakla iz reciklaže, diz.Rodolfo Dordoni), Sumi-e-Delta (diz.Pjero Lisoni).

Nerosicilia Group: Pieta Pece | Italija

www.pietrapece.com

Kolekcije se izrađuju od krečnjaka čija boja zavisi od različite količine bitumena, zbog čega ploče imaju karakterističnu braon boju. Ploče su dostupne u osnovnim formama (pravougaone, kvadratne), ali i kao hesagonalne ili površinski bojene (kolekcije Parade, Quarzi, Multiplem).

Paola C. | Italija

www.paolac.com

Brend okuplja poznate product dizajnere koji dizajniraju kolekcije posuđa i dekorativnih predmeta – Aldo Ćibić, Kristina Ćelestino, Mateo Tun, Neri&Hu, Kjara Andreati i drugi. Kolekcije nose upečatljiv autorski pečat autora, jednostavni su, a materijali od kojih se proizvode su staklo, mesing, keramika, nerđajući čelik. Najpoznatije kolekcije su Lunar Landscape (Eliza Osino), Table Joy (Aldo Ćibić), Dolce Vita (Ćelestino).

Petite Friture | Francuska

www.petitefriture.com

Brend koji proizvodi nameštaj i rasvetu za enterijere, kao i baštenski nameštaj, rado relizujući ponekad duhovite vizije mladih dizajnera sa kojima sarađuje, koristeći jarke boje, igrajući se oblicima ili evocirajući detalje tradicije. Week-end je najpoznatija i najtraženija kolekcija nameštaja namenjena eksterijeru, a od rasvete najpoznatiji je luster Vertigo, koji sada ima i novu varijantu Vertigo Nova, kao luster, zidnu i podnu lampu.

PVD Concept | Belgija

www.pvdconcept.be

Mali proizvođač tehničke rasvete, sa tri kolekcije: White Line (reflektori i ugradna plafonska rasveta za enterijer), Nona / Simply i Mirror kolekcije za eksterijer. Svetiljke se proizvode od različitih materijala – mesinga, nerđajućeg čelika, mat ili poliranog u visokom sjaju ili u boji.

Roshults | Švedska

www.roshults.com

Brend poznat po proizvodnji kuhinja za eksterijer, mada u asortiman ulaze i stolovi i stolice, sofe, fotelje, ležaljke i tuš za eksterijer. Elementi su modularni, pa se kuhinje mogu formirati prema želji. Glavni materijal je inoks, a koristi se i drvo, mermer, aluminijum. Kolekcije su podeljene prema funkciji: Open Bistro (stolovi i stolice za eksterijer), Open Kitchen (kuhinja), Kitchen Island (kompaktno kuhinjsko ostrvo), Garden Antibes (sofe i fotelje) itd.

Wall&decò | Italija

www.wallanddeco.com

Najpoznatiji italijanski brend, proizvođač tapeta. Postoji 5 osnovnih kategorija tapeta:

  • CWC – contemporary wallpaper collection
  • EWC – essential wallpaper colelction
  • WET system – tapete za kupatila
  • OUT system – tapete za fasade
  • Editions – kolekcije nastale u saradnji sa velikim svetskim imenima iz sveta dizajna. 

Važno je reći da se motivi i dekori tapeta mogu pre proizvodnje prilagođavati dimenzijama površina. Moguća je i adaptacija boja.

Besana Carpet Lab | Italija

www.besanamoquette.com

Proizvođač tepiha, itisona i rešenja po meri za enterijer i eksterijer, koji stalno unapređuje tehnologiju. Rešenja kreiraju u saradnji sa arhitektama, dizajnerima i klijentima, u okviru svoje radionice. Najpoznatije kolekcije dizajnirala je Kristina Ćelestino, i to kolekcije Nebula i Ducale.

Botteganove | Italija

www.botteganove.it

Porodična kompanija osnovana tokom 60-tih godina XX veka u mestu Nove u Italiji, poznatom po negovanju tradicionalnih zanata. U okviru zanatske radionice nastaju jedinstvene kolekcije pločica koje se prilagođavaju zahtevima klijenata i mogu se u potpunosti proizvesti po želji. Najpoznatije kolekcije su Plumage (diz. Kristina Ćelestino), Flora (diz.Kjara Andreati), Petali (diz.Anđelo Spanjolo).

Burel Factory | Portugal

www.burelfactory.com

Burel je brend koji čuva industrijsko nasleđe fabrike proizvoda od vune, koristeći i danas dezene kojima su oni nekada ukrašavani. Kompanija proizvodi ćebad, prekrivače, akustičke zidne panele, a ima i svoju modnu liniju.

Rubelli | Italija

www.rubelli.com

Rubelli je porodična kompanija koja postoji još od 1889. Godine, a danas je podeljena na dva osnovna segmenta – Rubelli (proizvodnja tekstila i zidnih obloga) i Rubelli Casa (proizvodnja nameštaja). Osim njih, portfolio sadrži još dva važna brenda u oblasti dizajna tekstila – Dominique Kieffer i Armani Casa Exclusive fabrics, koji radi pod Rubelli licencom.

Rubelli tekstilne kolekcije obuhvataju svilu, žakar, damast, somot, vez, štampani tekstil, a tekstili koji se proizvode od 2021. godine imaju etiketu eco-sustainable jer su proizvedeni od inovativnog vlakna (prediva dobijenog od organskih ekstrakata pasulja) i eko viskoze proizvedene od drveća iz programa održivog razvoja.

Kolekcije namenjene projektima enterijera hotela, javnih objekata, pozorišta, jahti, ispunjavaju uslove o protivpožarnosti i ne emituju štetne čestice, što su zahtevi za projekte enterijera javnih prostora.

Rubelli Casa je segment namenjen kolekcijama nameštaja koje spajaju zanatsko umeće i visoki kvalitet materijala i dizajnerskih rešenja. Kolekciju Rubelli Casa 2020 godine dizajnirao je Mateo Nuncijati, sada art direktor kompanije.

Ivano Redaelli | Italija

www.ivanoredaelli.it

Brend koji svojim kolekcijama nameštaja i tekstila promoviše luksuzni lifestyle. Kolekcija nameštaja nudi krevete, sofe, fotelje, komode i stolove, dok tekstilne kolekcije nude posteljine, program za kupatila, stolnjake i tepihe.

KnIndustrie | Italija

www.knindustrie.com

Brend se bavi dizajnom kolekcija za pripremu hrane i obedovanje, kao i nameštajem za eksterijer. Posebna pažnja obraća se na detalje i kvalitetne materijale. Za brend dizajniraju neka od najvećih imena danas: Piero Lisoni, Rodolfo Dordoni, Mateo Tun, a najznačajnije kolekcije su: Beyond basic, Global Glocal, kolekcija noževa Be knife, outdoor kolekcije T-soft i Shire.

Reflections Copenhagen | Danska

www.reflections-copenhagen.com

Istražujući krhkost i delikatnost ogledala, njihove refleksije i različite materijale, dizajnerke Julie Hugau i Andrea Larsson osnovale su brend Reflections Copenhagen. Osim ogledala, bave se i dizajnom različitih upotrebnih predmeta – svećnjaka, vaza, činija, čaša, kutija, kao i stočića i rasvete.

Seyvaa | Francuska

www.seyvaa.com

Seyvaa se bavi dizajnom i proizvodnjom rasvete sa LED tehnologijom. Dizajner svih kolekcija je Olivije Deborde iz Avionstudija, sa kojim brend sarađuje od svog početka 2017. godine. Dizajn je moderan i jednostavan, namenjen stambenim i poslovnim prostorima. Najpoznatije kolekcije su Flex Floor, Conic Balance, Big Brother, Super 8.

Vito Nesta | Italija

www.vitonesta.com

Vito Nesta je svoju strast ka putovanjima pretvorio u kolekciju Grand Tour, koja stalno raste. Motivi na njegovim proizvodima (posuđe, dekorativna keramika, jastuci...) su biljke, životinje, lica i predeli iz dalekih egzotičnih krajeva.

Warm Nordic | Danska

www.warmnordic.com

Brend veran skandinavskoj dizajnerskoj tradiciji pa tako i drvetu kao dominantnom materijalu koji koristi. Asortiman je podeljen na nameštaj, rasvetu i dekoraciju. Autori kolekcija su mnogi savremeni dizajneri, mada je brend prepoznatljiv po komadima nameštaja skandinavskih dizajnera koji su stvarali sredinom XX veka, među kojima je najpoznatiji Hans Olsen. Replike njegovih stolica Fried Egg i Gesture chair su postale ikone dizajna čije replike WN već godinama proizvodi.

Le Grand Siècle | Francuska

www.legrandsiecle.com

Oživljavajući motive tapeta iz francuskih vila 18. i 19. veka, pronađenih u zbirkama muzeja i na zidovima kuća čuvenih francuskih pisaca, brend Le Grand Siecle čuva nasleđe i tradiciju manufakture tapeta. Sve tapete proizvode se po meri u radionici u Normandiji. Brend je naročito posvećen održivosti u okviru proizvodnje – papir i boje ne emituju VOC čestice, ne postoji skladište tapeta, pa tako ni otpad.

NUURA | Danska

www.nuura.com

Iako osnovana relativno skoro, 2017. godine, kompanija Nuura već se nametnula kao brend koji neguje modernu klasiku. Sama reč Nuura znači svetlo, dok priroda i svetlosni efekti koje proizvode na primer kapljice predstavljaju ključnu inspiraciju glavnoj dizajnerki Sofie Refer. Kolekcije su inspirisane i nordijskom dizajnerskom tradicijom baziranom na jednostavnosti i poštovanju prirode i okruženja. Centralna tema svih kolekcija je luster, dizajniran uvek kombinacijom elegancije, novih tehnologija i brižljivo odabranih kvalitetnih materijala. Kolekcije su namenjene kako privatnim prostorima, tako i javnim kao što su restorani, hoteli ili prodajni prostori. Najpoznatije kolekcije su Anoli, Miira, Apiales, Liila.

Ombre Portée | Francuska

www.ombreportee.com

Već više od 20 godina, Ombre Portée je brend prepoznatljiv po luksuznoj rasveti vrhunskog kvaliteta. Svaki komad rasvete proizvodi se ručno i po meri, spreman da odgovori projektu osvetljenja. Mesing je materijal odabran zbog svoje savitljivosti i prilagodljivosti svakoj zamišljenoj formi. U skladu sa željenim efektom određuje su i završna obrada: brušena površina služi mekom svetlu, a uglačana refleksiji i svetlucanju. Jedan od elemenata koji ove svetiljke čini tako jedinstvenim jeste i senka, stvorena samom strukturom svakog komada.

Luconi | Italija

www.luconi.net

Sa tradicijom od četrdeset godina u proizvodnji staklenih pregradnih sistema, kompanija Luconi danas nudi atraktivna rešenja proizvedena po meri. Sistemi Simple, Simple Warehouse, Simple Bold, kao i vrata – klizna i sa šarkama, ispunjavaju najviše funkcionalne i estetske standarde zahtevane u savremenim poslovnim, komercijalnim i drugim enterijerima. Boju aluminijumskih profila i stakala moguće je birati iz postojeće palete boja, ali i iz RAL palete, po želji.

Wendelbo | Danska

www.wendelbo.dk

Brend Wendelbo već tri generacije neguje skandinavsku zanatsku tradiciju i klasični dizajn, dajući dovoljno prostora i inovativnosti u dizajnu. Od samog početka, cilj je bio razviti kolekciju nameštaja snažnog vizuelnog identiteta, optimalne funkcije i udobnosti i posebnom pažnjom posvećenom detaljima. Paleta Wendelbo proizvoda je bogata proizvodima koji se mogu uklopiti u bilo koji enterijer – privatni stambeni, u kome je fokus na udobnosti, ili javni komercijalni, u kome je naglasak na snažnom i upečatljivom potpisu.