Staklene ograde

Pošalji upit

Staklene ograde naglašavaju prefinjen i savremen izgled bilo kog dela zgrade, bilo da je u pitanju stepenište, terasa, balkon, galerija, bazen ili bašta. Impresivne i sigurne staklene ograde dizajnirane su da izdrže test vremena.

Benefiti:

  • Nikada ne blede, čak i bez održavanja
  • Dugovečan materijal koji se ne menja, otporan na atmosferske uticaje
  • Impresivne i stabilne pružaju sigurnosnu barijeru
  • Primenljive za komercijalne i stambene prostore
  • Širok spektar veličina, boja i rešenja koji odgovara modernom dizajnu

Postoji niz opcija, stilova i završnih obrada koje možete izabrati kako bi zadovoljili svačiji ukus. Kada odlučite da koristite staklenu ogradu, važno je uzeti u obzir sigurnost i pridržavati se građevinskih propisa.

Nudimo staklene ograde različitih potpornih sistema, pogodne za eksterijere i enterijere. Izbor najbolje vrste staklene ograde zavisi od nekoliko faktora: lokacije ograde, specifikacije stakla, vrste projekta i strukture zgrade. Pre nego što možemo da uradimo procenu budžeta, potrebne su nam ove osnovne informacije. Naše usluge obuhvataju merenje, projektovanje i montažu.

Staklene ograde bez ramova odlikuju se neometanim pogledom.

Sistemi aluminijumskih staklenih ograda su pogodni za unutrašnje i spoljašnje prostore.

To su linearne ograde nasadnog ili usadnog tipa, koje se postavljaju na pod ili sa bočne strane ograde uz pomoć tačkastih nosača - medaljona. U oba slučaja ograda se sastoji od staklenih panela, sa razmakom od nekoliko milimetara između delova ograde. Standardno rastojanje je minimalna debljina stakla.

Ograda nasadnog tipa postavlja se na gotov pod, a kod ograde usadnog tipa, oslonac same ograde je ispod nivoa gotovog poda. Staklena ograda usadnog tipa će obezbediti veći vizuelni prostor i efekat plutajućeg stakla.

Završna obrada profila može biti bilo koje boje prema RAL karti. Dostupne su prilagođene završne obrade stakla i opcije rukohvata ili poklopca.

Za staklene ograde straničnog tipa najčešće se koriste medaljoni - tačkasti nosači od nerđajućeg čelika. Staklo je potrebno izbušiti, tako da staklo mora biti laminirano, izbušeno za nosače, a zatim kaljeno.

Za izradu staklenih ograda koristi se sigurnosno kaljeno ili laminirano kaljeno staklo debljine od 10 do 20 mm. Debljina stakla zavisi od lokacije staklenog ograde (iznutra, spolja, izloženo vetru...) i namene (poslovna ili stambena).

Za spoljne staklene ograde preporučujemo laminirano-kaljeno staklo debljine 8.8.2 kao najbezbednije.

Finalna obrada profila i nosača može biti u bilo kojoj boji po RAL karti, a standardna je silver.

Držači mogu biti dekorativni i sigurnosni detalji na staklenim ogradama. Rukohvati se moraju koristiti ako je ograda viša od 1100 mm.

Boja stakla za staklene ograde zavisi od želje klijenta. Moguća su bojena stakla, folije na staklu, ili najčešće providno staklo.

Projekti koji koriste ovaj proizvod

Kuća K

Studio OBE

CASA

Nastali smo kao odgovor na promenu tržišta u potražnji za modernim prostornim konceptima. Već više od 10 godina negujemo uspešnu saradnju sa arhitektama, izvođačima radova i B2B klijentima.