PF100S unutrašnje pregrade

Pošalji upit

Sistem PF100S namenjen je za izradu unutrašnjih pregrada. To je sistem profila bez prekinutog termičkog mosta, osnovne dubine rama 100 mm. Unutar ovog sistema predviđena je mogućnost ugradnje vrata i različitih ispuna.

Vrata mogu biti jednokrilna ili dvokrilna, sa staklenom, aluminijumskom ili drvenom ispunom. Ostakljivanje pregrada i pregradnih vrata omogućeno je sa dvostrukim i sa jednostrukim staklom. Kad je reč o dvostrukom ostakljenju, ispune se ugrađuju sa spoljašnje i unutrašnje strane profila i to u debljinama od 4 mm do 11 mm. Ispune mogu biti stakla, kompozitni materijali, drvene ploče itd. Između spoljašnje i unutrašnje ispune moguće je ugraditi žaluzine (kod prozirnih ispuna), i zvučnu izolaciju (kod neprozirnih ispuna). U sklopu ovog sistema moguće je ugraditi kutije za prekidače i sprovesti svu potrebnu elektro-instalaciju.

Ovaj sistem ugrađuje se putem tzv. “suve montaže”, nakon završetka obrade plafona i gotovog poda, a pre ugradnje spuštenog plafona. Elementi pregrade mogu se po potrebi nastavljati, kao i postavljati pod određenim uglom. Pregradni elementi se takođe vrlo jednostavno mogu vezati za druge vrste bravarije (spoljašnju ili unutrašnju) – npr. fasadne aluminijumske profile, prozorske elemente i sl.

Pregrada PF100S sa svojom dubinom profila i odgovarajućom ispunom u potpunosti će zadovoljiti sve zahteve u pogledu akustike i estetike modernih enterijera. PF100S najpogodniji je za kancelarije, banke, biblioteke i sve ostale prostorije u kojima želi da se istakne veličina i luksuz prostora u kojem se boravi.

Tehničke karakteristike sistema:

  • dubina rama: 100mm
  • dubina ispune: do 11 mm
  • zaštita od buke: EN ISO 717-1 (Rw=35,38,45,49 dB)
  • osnovni materijal: EN AW-6060
  • materijal guma: EPDM
  • površinska obrada: DIN 17611
  • kontrola kvaliteta: DIN EN ISO 9001

Pregrade: srodni proizvodi

Feal

FEAL je regionalni lider u dizajnu, proizvodnji i distribuciji aluminijumskih sistema za arhitektonsku upotrebu, kao i aluminijumskih profila za druge industrije. Osnovna prednost FEAL-a je što poseduje sisteme za kompletno „oblačenje“ Vašeg objekta, počev od prozora, vrata i staklenih fasada, sistema zaštite od sunca, svih tipova ventilisanih fasada, staklenih i aluminijumskih ograda, do unutrašnjih pregrada.