Paketo i panelni mehanizmi

Pošalji upit

Paketo mehanizam omogućava vertikalno, a panelni mehanizam horizontalno pomeranje.

Oba mehanizma izgledaju svedeno i moderno, a primenu pronalaze u gotovo svim enterijerima, od klasičnih do modernih.

Izrađuju se u željenoj meri, prema potrebama i zahtevu klijenta, tj. prema enterijeru. Na ove mehanizme postavljaju se najrazličitije tkanine (tanke, prozračne tkanine sa ili bez dezena, screen platna, punije tkanine, kao i tkanine za potpuno zamračenje).

Paketo zavesa koja se pomera vertikalno, uz pomoć mehanizma (lančić koji se postavlja na jedan kraj garnišne), različitim načinom šivenja odaje različiti utisak u prostoru, te prema tome možemo prepoznati mehanizam šiven sa šipkicama (slika 1), mehanizam bez šipkica (slika 2), ili nabrani mehanizam (slika 3).

Kada je reč o panelu, on može imati mehanizam na kraju garnišne, koji zavesu pomera u zadatom pravcu. Bez tog mehanizma, zavese laganim pomeranjem idu u željenom pravcu, kao na američkom plakaru.

Trend

Trend je porodična firma osnovana 1989. godine u Beogradu. Počeli smo kao pioniri na srpskom tržištu, nudeći visokokvalitetne dizajnerske zavese i draperije. 30 godina kasnije, iz male porodične firme od troje zaposlenih, prerasli smo u kompaniju koja zapošljava više od 40 ljudi i pruža usluge na internacionalnom nivou. Danas nudimo rešenja po sistemu ključ u ruke iz oblasti zavesa, draperija, tapeta, mebl štofa i raznih vrsta motorizovanih sistema.