Francuski balkon

Pošalji upit

Francuski balkon je dopunsko rešenje za FEAL serije prozora, balkonskih vrata, kliznih vrata u situacijama kada ugradnja klasičnih balkona nije izvodiva, blio da se radi o otvorima u betonskoj konstrukciji ili o staklenim fasadama.

Uzimajući u obzir da je sigurnost najvažniji zadatak ovog sistema, testiran je Pendl udarom pri čemu je dostigao najvišu kategoriju C5, koja omogućava ugradnju francuskog balkona u sve kategorije prostorija prema EN 1991-2-1.

Montaža ovog sistema je brza, jednostavna i efektivna. Vertikalni profili na koje se oslanja staklo prethodno su obrađeni u radionici, te samo moraju biti pričvršćeni vijcima na ram prozora ili vrata.

Vertikalni profili francuskog balkona dizajnirani su tako da im je širina manja od širine profila rama,  zbog čega sistem karakteriše potpuna transparentnost, neprekidan pogled i maksimalna osvetljenost unutar prostorije. Nema potrebe za horizontalnim profilima, ali po želji moguća je ugradnja rukohvata.

Tehničke karakteristike sistema:

  • debljina stakla: 88.4 mm i 1010.4 mm
  • tip stakla: lamelirano polukaljeno + kaljeno
  • način montaže: sa spoljne strane prozora, vrata i klizni sistema

Dopuštene dimenzije stakla:

  • visina stakla: 700 mm-1200 mm
  • širina stakla: 700 mm – 1700 mm (staklo 88.4), 700 mm – 2400 mm (staklo 1010.4)
  • ispitivanje Pendl udarom: kategorija C5
  • površinska obrada profila: sve RAL boje i nijanse eloksaže

Ograde: srodni proizvodi

Feal

FEAL je regionalni lider u dizajnu, proizvodnji i distribuciji aluminijumskih sistema za arhitektonsku upotrebu, kao i aluminijumskih profila za druge industrije. Osnovna prednost FEAL-a je što poseduje sisteme za kompletno „oblačenje“ Vašeg objekta, počev od prozora, vrata i staklenih fasada, sistema zaštite od sunca, svih tipova ventilisanih fasada, staklenih i aluminijumskih ograda, do unutrašnjih pregrada.