Carl Hansen & Søn CH25 fotelja

Pošalji upit

Ležaljka CH25, kao i mnogi drugi kultni dizajni Hansa J. Vegnera, čista je i jednostavna u svom prepoznatljivom obliku. Međutim njena lansiranje bilo je revolucionarno usled Vegnerovog izbora materijala na naslonu i sedištu. Tkani papirni gajtan, zamena za morsku travu razvijenu tokom Drugog svetskog rata, ranije se nije koristio u nameštaju. Međutim, Vegner je bio oduševljen izgledom materijala i njegovom nerastezljivošću i optimalnom izdržljivošću, kao i generacije posle njega.

CH25 ležaljka je ostala izuzetno popularna i kontinuirano se proizvodi od 1950. godine: svedočanstvo Vegnerovog vizionarskog pristupa. Veštom majstoru je potrebno 10 sati i oko 400 metara papirnog gajtana da ručno dovrši jedno sjedište i naslon, koristeći posebnu tehniku koja liči na tkanje, koja je vidljiva na obje strane naslona. Upečatljiv rezultat ovog zahtevnog procesa je izuzetna stolica koja je fascinantna iz svih uglova.

Projekti koji koriste ovaj proizvod

Fotelje: srodni proizvodi

NITEA

Kompanija NITEA, verujući u jednostavnost koja teži savršenstvu, već više od 25 godina sa ponosom predstavlja vanvremenske modele nameštaja čija su inovativnost, kreativni utisak, tehnologija izrade i funkcionalnost obeležili revolucionarne momente modernog dizajna.