70E fasadni sistem

Pošalji upit

Fasada 70E je sistem za izradu samonosivih, toplotno izolovanih elemenata fasadne konstrukcije od aluminijskih profila.

Za otvarajuća polja mogu se koristiti posebno dizajnirani fasadni otvori poput ventus otvaranja i paralelnog otvaranja. Parapetna polja mogu biti prozirna ili neprozirna. Stakljenje element fasade izvodi se uz pomoć EPDM guma i lajsni. U izradi fasadnih komponenti koriste se materijali otporni na vremenske uslove, temperaturne razlike i buđi.

Element fasade napravljene su od individualnih elemenata, koji su sastavljeni u radionici. Na gradilištu, elementi se samo moraju pravilno montirati. Montiranje se vrši na način da se element podiže pomoću dizalice te se dovodi na konačan položaj vešanjem na prethodno montirane nosače, čime se eliminiše potreba za skelom, što značajno smanjuje troškove i vreme rada na gradilištu, kao i potreban prostor za rad oko objekta, a istovremeno povećava sigurnost rada.

Činjenica da se većina posla odrađuje u radionici omogućava izradu velikih staklenih elemenata po meri, koji mogu biti transportovani na bilo koju lokaciju, čime se smanjuju troškovi, a elementi mogu biti montirani brzo, bez obzira na vremenske uslove.

Važna prednost fasade 70E je mogućnost međusobnog vertikalnog pomeranja elemenata od +/- 10 mm, što je neophodan uslov za fasade na građevinama u seizmički aktivnim područjima. Dodatna prednost element fasade je da, za razliku od kontinualnih fasada, ne prenose udarne zvukove sa sprata na sprat ili horizontalno od prostorije do prostorije. Razlog tome je što su elementi odvojeni spojnim gumama. Različiti materijali (npr. guma na aluminijumu) postaju akustički senzitivni na različitim frekvencijama, stvarajući potpuno akustično odvajanje na spoju između elemenata.

Tehničke karakteristike sistema:

  • dubina elementa: 205 mm
  • vidljiva širina profila: 70 mm
  • dubina ispune: 30 mm
  • vertikalno pomeranje elemenata: 10 mm
  • nepropusnost vazduha: EN 12207 (klasa 4)
  • vodonepropusnost: EN 12154 (klasa E900)
  • otpornost na udar vetra: EN 12210 (klasa C4 /B4)
  • zaštita od buke: EN ISO 717-1 (Rw=36 dB)
  • protivprovalnost: EN 1627
  • proračun Uw koeficijenta: DIN EN ISO 10077-2 (≥2,19 Wm²/K)

Fasadni sistemi: srodni proizvodi

Fasadne obloge

Feal

Feal

FEAL je regionalni lider u dizajnu, proizvodnji i distribuciji aluminijumskih sistema za arhitektonsku upotrebu, kao i aluminijumskih profila za druge industrije. Osnovna prednost FEAL-a je što poseduje sisteme za kompletno „oblačenje“ Vašeg objekta, počev od prozora, vrata i staklenih fasada, sistema zaštite od sunca, svih tipova ventilisanih fasada, staklenih i aluminijumskih ograda, do unutrašnjih pregrada.