Mermeta

Pošalji upit

Mermeta pruža punu podršku investitorima i arhitektama u realizaciji svakog segmenta enterijera. Naša primarna delatnost je primena mermera, granita, kvarca i oniksa u enterijeru, koju smo upotpunili osnovnim elementima za enterijer poput garnitura, kuhinja, trpezarija, spavaćih soba i baštenskog nameštaja. Zastupamo brendove rasvete, kamina, vinskih vitrina, elektro galanterije, tapeta i smart home sistema, kao i bogati asortiman dekorativnih detalja koji će svaki prostor učiniti jedinstvenim.

Enterijere opremamo unikatnim komadima koji su u potpunosti u skladu sa stilom i željama klijenata. Za naše stučne savetnike sa dugogodišnjim iskustvom svaki projekat predstavlja novi izazov, od mini kuhinje do zahtevih projekata celokupnog opremanja.

Danas se možemo pohvaliti bogatom referentnom listom projekata u kojima smo zajedno sa investitorima i arhitektama osmislili i realizovali enterijere.

Posetite naše salone Mermeta i Mermeta Shop u naselju West65 na Novom Beogradu i upoznajte se sa širokim asortimanom iz naše ponude.

Brendovi

Buster & Punch | www.busterandpunch.com

Prepoznatljivost brenda Buster & Punch čine savršeni detalji svakog njihovog proizvoda. Ponuda obuhvata LED sijalice, zidne i stone lampe, ručke za nameštaj, kvake, prekidače, dimere,  bezbednosne brave, stopere za vrata, kao i komode – mini barove, koji su već postali ekskluzivni detalji u enterijerima, naročito onim u industrijskom stilu.

Locherber Milano | www.locherbermilano.com

Locherber Milano je brend ekskluzivnih mirisa za enterijere, proizvedenih kako bi postali dimenzija prostora koja se pamti. Neponovljivi mirisi inspirisani su morskim pejzažima i gradovima, a ponuda obuhvata mirise, mirišljave vrećice i sveće za enterijere, mirise u spreju i kozmetiku za telo.

Reginox | www.reginox.com

Reginox je brend koji proizvodi sudopere, slavine, dozere, mrežice za sudopere i oceđivače od nerđajućeg čelika, u atraktivnim nijansama - zlatnoj, bakarnoj, metal sivoj i boji čelika. Asortiman je već pronašao put do domaćih klijenata zahvaljujući modernim linijama i luksuznom izgledu.

Garda Furniture | www.gardafurniture.com

Garda Furniture neguje moderan dizajn i vrhunsku izradu, kreirajući kolekcije nameštaja za eksterijere. Među već proslavljenim komadima nameštaja koji krase brojne terase i bašte restorana, kafića i vinarija izdvojili su se Ataman modularna sofa, kao i kolekcija stolica i stočića Totem.

Dimplex | www.dimplex.co.rs

Kolekcija električnih kamina na vodenu paru koji daju efekat pravih kamina. Svi modeli kamina ispunjavaju evropske bezbednosne standarde. Kamini mogu imati više izvora plamena, pa je moguće kreirati različite efekte. Najpoznatiji model kamina je The Optimyst, koji koristi vodenu paru kako bi stvorio trodimenzionalni efekat plamena i dima veran onim pravim.

Planika | www.planikafires.com

Planika proizvodi moderne kamine koji su bezbedni, praktični i prilagodljivi svakom prostoru. Ponuda obuhvata napredne tehnologije bioetanola, gasa i električne energije za enterijer i eksterijer. Tokom godina razvijena je inovativna BEV tehnologija koja je omogućila u potpunosti automatizovan proces sagorevanja u kaminima na etanol. Planika kamini na etanol su ekološki i koriste obnovljivi izvor energije – bioetanol napravljen od useva. Ne emituju CO, dim, čađ, pepeo ili bilo koje opasne gasove.

Smart Steel | www.smartsteel.rs

Smart Steel je kompanija koja je, prepoznavši savremene trendove, razvila asortiman proizvoda smart tehnologije. Sistem pametne kuće pruža siguran, stabilan, pouzdan i praktičan sistem sa  moćnom CoSS IoT tehnologijom. Uređaji su kompatibilni sa Google home i Alexom, pa je njima moguće njima upravljati pomoću glasovne komande. Ponuda obuhvata sigurnosne sisteme (smart brave, kamere, senzore vrata, prozora, poplave i gasa), sisteme za kontrolu (kontrolne panele, smart termostate, senzore i ventile), te proizvode smart osvetljenje (dimere, prekidače, smart sijalice, pametne utičnice), uređaje za glasovnu kontrolu, pametne kontrolore za zavese i roletne i dr.

101 Copenhagen | www.101cph.com

Brend sa korenom i inspiracijom u Skandinaviji, takođe inspirisan japanskom minimalističkom estetikom. Sa posebnom pažnjom posvećenom kvalitetnim materijalima, tehnikama i tradiciji, ovaj jedinstveni susret Severa i Istoka prepoznatljiv je u svim kolekcijama brenda. 101 Copenhagen nudi kolekcije dekorativnih predmeta od keramike i mermera, nameštaja i rasvete. Dizajneri Brenda 101 Copenhagen, Tomi Hildal I Kristijan Sofus Hansel školovali su se na Kraljevskoj danskoj umetničkoj akademiji. Sa iskustvom u modnoj industriji I inspiracijom japanskom kulturom, stvorili su minimalistički izraz i konceptualni dizajn, koji lako prepoznajemo u jednostavnim formama njihovih objekata. Najpoznatije kolekcije su vaza Gughenheim, luster Drop, stolica Brutus.

Brokis | www.brokis.cz

Brokis je proizvođač rasvete koji svojim kolekcijama spaja češku tradiciju duvanog stakla i moderna dizajnerska rešenja čiji su autori mladi svetski dizajneri. Važno je pomenuti da se značajan procenat staklenog otpada vraća u proizvodnju i tako reciklira, a neke od kolekcija su i proizvedene od recikliranog stakla (Geometric, Night birds). Kolekcije su namenjene i enterijeru i eksterijeru. Kolekcije ovog brenda su više puta nagrađivane internacionalnim nagradama. Najpoznatije kolekcije su: Muffins (podne), Balloons (podne), Bonbori (podne, zidne), Sfera (luster), Shadows (luster), Night Birds (visilice, eksterijer), Knot (luster).

Febal Casa | www.febalcasa.com

Febal Casa je čuveni italijanski brend osnovan 1959. godine, koji već nekoliko decenija uspešno kreira kolekcije bogate inovativnim materijalima i jedinstvenim rešenjima za enterijere. Na međunarodnom tržištu, brend Febal Casa se do danas uspešno pozicionirao kao jedan od najpoznatijih proizvođača modularnih kuhinja, mada se asortiman konstantno širi i danas obuhvata i rešenja za dnevne i spavaće sobe – sisteme polica za dnevni boravak, biblioteke, garderobne plakare, krevete itd. Tako se razvio jedinstveni Total Living koncept dizajna koji koristeći najkvalitetnije završne obrade, okov i materijale, stvara ambijente ekskluzivne elegancije sa jedinstvenim pečatom klijenta.

Wall&Deco | www.wallanddeco.com

Najpoznatiji italijanski brend, proizvođač tapeta. Postoji 5 osnovnih kategorija tapeta:

  • CWC – contemporary wallpaper collection
  • EWC – essential wallpaper colelction
  • WET system – tapete za kupatila
  • OUT system – tapete za fasade
  • EDITIONS – kolekcije nastale u saradnji sa velikim svetskim imenima iz sveta dizajna.

Važno je reći da se motivi i dekori tapeta mogu pre proizvodnje prilagođavati dimenzijama površina. Moguća je i adaptacija boja.

Reflections Copenhagen | www.reflectioncopenhagen.com

Istražujući krhkost i delikatnost ogledala, njihove refleksije i različite materijale, dizajnerke Julie Hugau i Andrea Larsson osnovale su brend Reflections Copenhagen. Osim ogledala, bave se i dizajnom različitih upotrebnih predmeta – svećnjaka, vaza, činija, čaša, kutija, kao i stočića i rasvete.

Vinolux | www.vinolux.rs

Vinolux nudi usluge proizvodnje vinskih zidova, polica i vitrina po meri, kao i prateću opremu neophodnu za izlaganje i čuvanje vina – nosače, vinske frižidere, humidore, čaše i dekantere.

Technistone | www.technistone.com

Technistone proizvodi se sastoje od visokokvalitetnih sirovina (kvarca i granita), usitnjenih i pomešanih sa komadićima stakla, međusobno spojenih poliesterskim smolama kako bi kreirali ploče visoke kompaktnosti i mehaničke čvrstoće. Kvarcne ploče su održive jer su proizvedene od recikliranih materijala, otporne su na fleke i ispunjavaju sve svetske standarde kvaliteta. Naši klijenti ih rado biraju za backsplash i kuhinjske radne ploče, za oblaganje kuhinjskih ostrva, kupatila, ali i za oblaganje stepeništa i drugih elemenata enterijera.

Camerich | https://camerich.rs

Camerich je brend koji već više od dvadeset godina neguje moderan dizajn razvijajući kolekcije komadnog nameštaja koji prati savremeni životni stil. Nameštaj za dnevne i spavaće sobe, trpezarije, kao i radne ambijente je svevremenski i lako postaje deo svakog od savremenih stilova u enterijeru – minimalističkog, eklektičnog ili industrijskog.

Maestro Design – Lynes letvice |  https://mermeta.rs/ekskluzivni-namestaj-po-meri/letvice-za-zid-i-plafon/

Dekorativne letvice postale su neodvojivi deo savremenih enterijera dajući im karakter, toplinu i detalje koji smenom dana i noći predstavljaju efektan akcenat u prostoru. Letvice se proizvode od PVC-a i medijapana, oblažu se folijama u dekoru drveta, betona ili mermera, a mogu biti opremljene LED trakama koje površinama obloženim letvicama daju posebnu lepotu. Letvicama se oblažu zidovi i tavanice, komadi nameštaja i vrata, a namenjene su svim tipovima enterijera – stambenim, komercijalnim, ugostiteljskim itd.

Besana | https://besanamoquette.com/en/

Već četrdeset godina Besana proizvodi tepihe i itisone za enterijer i eksterijer, stalno unapređujući tehnologiju i vodeći računa o trendovima. U ponudi su i tepisi potpisani od strane svetski poznatih dizajnera sa kojima Besana rado sarađuje. Imajući u fokusu krajnjeg korisnika i njegove želje i potrebe, kreiran je onlajn konfigurator tepiha, aplikacija u okviru samog veb sajta, zahvaljujući kojoj kupac može dizajnirati tepih po meri, birajući boje iz bogatih paleta proizvođača, kao i bordure. Brend je do sada realizovao i veći broj komercijalnih enterijera, a rado učestvuje i u umetničkim projektima koje promoviše na internacionalnim izložbama i sajmovima.

Forestier | https://forestier.fr/

Spajajući dizajn, prirodu i brigu o resursima, brend Forestier je stvorio kolekcije lustera, podnih i zidnih lampi prepoznatljivog dizajna. Svi proizvodi su rezultat velikog zanatskog umeća i otelotvoruju savremene trendove kroz poetske a moderne forme i efekte. 

Najpoznatije kolekcije su Bamboo, Gravitz, Grass, Parrot i Angelus.

Irinox | https://www.irinox.com/eng/contacts

Odnedavno prisutan na našem tržištu, brend Irinox nudi blast chiller-e, uređaje koji će štedeći vaše vreme napraviti pravu revoluciju u savremenim kuhinjama. Njihove osnovne funkcije su takozvani blast chilling (brzo spuštanje temperature namirnica) i slow cooking, kao i još nekoliko dodatnih funkcija. Freddy je blast chiller za brzinsko hlađenje namirnica, dizajniran kao ugradni uređaj standardnih dimenzija. Fresco je manji, samostojeći uređaj, istih funkcija.