Tristotrojka #2

Pred nama je drugi broj Tristotrojke (303), časopisa o arhitekturi, dizajnu i umetnosti koji uređuju studenti Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, pod rukovodstvom Harisa Bulića i Dee Dudić. Kolažni karakter ovog glasila donosi nam prikaz širokog spektra tema usmerenih ka objedinjavanju aktuelnih dešavanja iz regije i sveta, a sve u cilju podsticanja diskucije na transnacionalnom nivou.

U tekstovima o temama iz regije izdvajaju se prikaz istorije i obnove Vijećnice u Sarajevu, kritička revizija Arhitektonskog studentskog kongresa 2014, kratki uvid u aktuelni RIBA refomski proces na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, te najava radionice Kotor APSS 2014. Tu su i pet intervjua, od kojih izdvajamo razgvore sa Modelart Arhitektama, Husejnom Dropićem i Harisom Brandićem. Poseban tematski blok čine tekstovi o neregulisanoj gradnji i dezurbanizaciji gradova.

U aktuelnostima iz sveta tu su tekstovi o nemačkom Bauhausu, Salonu nameštaja u Milanu, Engleskom brutalizmu, Arhitektonskim nagradama, te stvaralaštvu Šigeru Bana (Shigeru Ban) i Tojo Ita (Toyo Ito). Mada nemaju jedinstveni zajednički imenitelj, ovi tekstovi upoznaju čitalačku publiku sa ključnim tačkama iz savremene arhitektonske teorije i prakse.

Sa proširenim tiražom od 900 štampanih primeraka, drugi broj Tristotrojke (300) ima gotovo duplo veći „domet“ od svog prethodnika. Drugi broj časopisa možete besplatno čitati on-line, te pogledati njegove Tumblr i Facebook stranice. Kao i prvog puta, sarajevski studenti se ponovo mogu ponositi solidno odrađenim poslom i entuzijazmom u održavanju pokrenute inicijative.

U nastavku možete prelistati časopis.

Dragan Marković
303a
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja