Super prostor za Superprostor

Od sad pa ubuduće vam se javljamo sa istog mesta sa kojeg je to godinama činio Duško Radović. Mi ćemo se, ipak, zadržati na arhitektonskim temama i nekoliko spratova niže – u Gnezdu.

Gnezdo je ime novootvorenog biznis inkubatora beogradske Kancelarije za mlade, koji u adaptiranom prostoru 6. sprata Beograđanke, na oko 700m2 površine, pruža mladim preduzetnicima profesionalne radne uslove. Pored radnog stola sa računarom i kancelarijskim materijalom, korisnicima su dostupne i sale za sastanke i prezentacije, kao i prostor za predah i druženje.

Inkubator se sastoji od naizmenične smene otvorenih i zatvorenih prostora, kolektivnih prostorija i kancelarija, koja podstiče i motiviše interdisciplinarni rad među uvrštenim timovima. Pored prostrane terase sa više od 100m2, uživamo i u panoranskom pogledu koji se pruža na gotovo čitav Beograd i glavne gradske repere.

Ovim projektom, Kancelarija za mlade želi da promoviše i podstakne samozapošljavanje mladih, te da uz pomoć sopstvenih finansijskih i organizacionih resursa pomogne prve preduzetničke poduhvate projekata sa visokim tržišnim potencijalom. To pored obezbeđivanja radnog prostora uključuje i pružanje računovodstvenih i pravnih usluga, obezbeđivanje obuka, volontera i odnosa sa javnošću – sve vidove podrške neophodne u prvim fazama preduzetničkog delovanja.

Najboljih 13 biznis planova od oko sto prijavljenih, odnosno 13 novih firmi među kojima je i Super Prostor, ušlo je u Biznis inkubator na osnovu konkursa koji je sprovela Kancelarija za mlade, i tu ćemo provesti narednih godinu dana. Zahvaljujemo se ovom prilikom Gradu Beogradu i Kancelariji za mlade na ukazanoj prilici i poverenju.

Vidimo se u Gnezdu!

Fotografije: Relja Ivanić
Gnezdo
Gnezdo
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja