Sinestezia_enterijer_Golsfotijeva_Relja_Ivanic_01

Stan umesto hotela

HomeHotel G13, stan u širem centru Beograda, projektovan je kao studio za smeštaj petočlane porodice koja živi u inostranstvu za vreme njihovih poseta Beogradu, tako da se osećaj privremenog boravka pretvori u doživljaj povratka kući.

U svojoj osnovi studio je oblikovan poput levka, sa ulaznom zonom u kojoj je smeštena garderoba i koja formira zid prema dnevnoj zoni, a dovoljnog je kapaciteta da rastereti ostale prostore u stanu.

Dnevni blok se od ulaza širi u prostor studija i nastavlja se u formi levka oblikovanjem nameštaja i zidova. Insistirano je na prostranosti dnevnog boravka kao glavnog mesta okupljanja, te su svi dnevni sadržaji smešteni u jednom prostoru. Kuhinju od dnevnog boravka delimično odvaja pregrada koju čini trpezarijski sto u simbiozi za policama.

Dečija soba je organizovana kao kušet-kola voza, sa krevetom na tri nivoa, tako da veći deo prostora u sobi ostaje otvoren za igru.

U celini, prostor je sveden, sa velikim belim površinama u dnevnom boravku koje primaju prirodno svetlo i reflektuju ga. Trpezarisjki sto, kao glavni prostorni motiv, predstavlja živi objekat svojim fluidnim oblikom koji odaje utisak stalne promene.

Faktografija
ObjekatHomeHotel G13
MestoBeograd (Srbija)
ProgramStudio za petočlanu porodicu tokom povremenih poseta Beogradu
Površina40 m²
Investicija30.000€ (750 €/m²)
Godina2013.
AutorStudio Sinestezia
FotografijeRelja Ivanić


osnova-stana




Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja