Sreda, 29. I 2014. u 19h / Mikser House

Predstavljanje projekta Model za Savamalu

Projekat Model za Savamalu biće predstavljen u Mikser House (Karađorđeva 46, Beograd) u sredu 29. januara sa početkom od 19h. Ovo će biti i prilika da sa autorima porazgovarate o samom projektu, ali i o njihovim iskustvima i stavovima građana sa kojima su se susretali tokom njegove realizacije.

Sa projektom Model za Savamalu, svi zainteresovani će moći da se upoznaju do 2. februara 2014. u Mikser House-u kroz izložbu, stručna vođenja i razgovore u okviru kojih će Beograđani moći da iznesu svoje stavove o postignutim promenama u Savamali, kao i o njenom budućem razvoju i projektu Beograd na vodi.

Model za Savamalu, čiji su autori Maja Popović Vračar i Boba Stanić, a koautori Ana Ugrinić, Daša Spasojević, Predrag Milić i Milos Kašul Nikolić, deo je projekta Urbani Inkubator Beograd koji je za cilj imao okupljanje ljudi različitih profila u Savamali, kako bi je ispitali, upoznali, razumeli i kako bi se kroz rad u jednoj ovako kompleksnoj gradskoj četvrti upoznali sa fenomenima savremenog grada.

Model za Savamalu ne nudi idejno rešenje već ima za cilj da područje napravi transparentnim i putem fizičkog 3D modela prikaže informacije vezane za istorijske, sociološke, ekonomske i političke činjenice. Model prikazuje portret oblasti Savamala kroz istorijsko i trenutno stanje u oblasti, potencijalnu problematiku i budući razvitak. Razložen na nekoliko slojeva, predstavlja postojeću urbanu morfologiju i tipologiju, naznačava imovinsku strukturu, ukazuje na intenzitet privrednih aktivnosti i pokazuje gde stanovnici Savamale žive i koje su njihove težnje.

image003
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja