14. XI 2013.

Predavanje: Pravilo i ćelija (Aristide Antonas, Grčka)

Aristide Antonas, arhitekta i autor, asistent na Departmanu za arhitekturu na Tesalskom univerzitetu i osnivač studija Antonas iz Atine održaće 14. XI od 18h gostujuće predavanje na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu na temu Pravilo i ćelija.

Predavanje Pravilo i ćelija sastoji se u upoznavanju sa dve serije projekata Antonasovog studija. Prvi deo se tiče projekata koji su uglavnom izvođeni u Atini, pod nazivom Urbani protokoli: mikro intervencije u zakonskom okviru i urbana aparatura kao predloženi setovi pravila koji mogu da funkcionišu u napuštenom gradskom centru. Drugi deo je vezan za niz projekata koji istražuju minimalni stambeni prostor.

Biografija: Aristide Antonas, grčki arhitekta i autor sa Ph.D. iz Filozofije sa Pariškog univerziteta, vodi studio u Atini i Berlinu, a njegov rad u okviru Antonas biroa je uglavnom istraživačke prirode. 2009. Godine je nominovan za nagradu Mies Van der Rohe, a 2011. Godine za nagradu Jakov Černikov. Njegov rad je izlagan na izložbama poput Venecijanskog bijanala, te arhitektonskih bijanala u Sao Paolu i Barseloni. Predaje na post-diplomskim studijama na Tesalskom univerzitetu. Pisao je pozorišna scenarija, od kojih su dva izvedena na grčkom i jedan na francuskom jeziku.

Ulaz je slobodan.

aristide antonas_photo


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja