22. V 2014. (Četvrtak)

Predavanje Kristine Diaz Moreno i Efrena Garsije

Predavanje u okviru serijala AUR, na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, predstaviće rad i ideje španskih arhitekata Kristine Diaz Moreno i Efrena Garsije (Cristina Díaz Moreno & Efrén García), osnivača madridskog studija AMID.cero9.

Oni predaju širom sveta – sada su profesori na Instirutu za umetnost i arhitekturu Akademije lepih umetnosti u Beču. Od 1998, oboje rade u Madridu na ETSAM Politehničkom univerzitetu i ESAJA evropskom univerzitetu Madridske škole arhitekture i od 2009. na Arhitektonskoj Asocijaciji u Londonu.

Njihovi projekti su široko zastupljeni kroz izložbe, publikacije, kao i u muzejima i na umetničkim bijenalima. Osvojili su više od trideset nagrada na domaćim i međunarodnim konkursima, a njihovi projekti i radovi su dokumentovani u knjigama Breathable i From cero9 to AMID.

Četvrtak, 22. V 2014. u 19h
Amfiteatar Arhitektonskog fakulteta u Beogradu

Apstrakt

Predavanje će biti posvećeno novoj knjizi koja objedinjuje sve naše konceptualne i realizovane projekte, nastalih u poslednjih 15 godina. Knjiga predstavlja enciklopediju naših koncepcija, konstruisanih od početka rada u studiju, ali i tokom rada na različitim školama i univerzitetima, na kojima smo predavali proteklih godina. Reč je o kompendijumu našeg znanja, uređenog po alfabetnom redu, u kom se razvija ideja Treće Prirode (Third Natures).

Izvor: AF
foto-MARIA-CARMONA
amidcero9-cherry-blossom-06_opt


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja