Praško kvadrijenale 2015. – učešće u izložbi nacionalne postavke Srbije

Centar za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju – OISTAT centar za Srbiju iz Novog Sada i Muzej primenjene umetnosti iz Beograda raspisuju opšti i pozivni konkurs za učešće u izložbi nacionalne postavke nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2015. godine.

Praško kvadrijenale 2015. godine biće održano pod naslovom „Zajednički prostor: Muzika – Vreme – Politika“. Nastup Srbije u Nacionalnoj postavci Praškog kvadrijenala 2015. godine inspirisan je pozicijom i značajem politike u savremenom društvu, kao i relacijom koju politika uspostavlja sa umetnošću i kulturom danas i procesima koji se u tim odnosima stvaraju.

Zadatak umetnika je da scenskim sredstvima, baveći se scenskim prostorom i scenskim dizajnom (pri čemu ovi pojmovi treba da budu tretirani i razmatrani u najširem značenjskom, medijskom i formalnom smislu) prikažu teme kojima se bave.

PRAVO UČEŠĆA

Autor(ka) predloženog rada može da bude pojedinac ili grupa. Predloženi radovi moraju da odgovaraju kustoskom konceptu Nacionalne postavke. Pravo učešća imaju umetnici i svi oni čije delo može da se smatra delom iz različitih domena scenske arhitekture i dizajna, izvođačkih i vizuelnih umetnosti (scenografija, kostimografija, arhitektura i dizajn scenskog prostora, dizajn svetla, dizajn zvuka, fotografija, video, instalacija, animacija, slikarstvo, ples, režija, dramaturgija…)

ROKOVI

Rok za predaju konkursnih radova je utorak, 20. januar 2015. godine u 12.00 časova. Prijave i radovi koji budu stigli nakon propisanog roka ili budu nepotpuni neće biti uzeti u razmatranje.

KOMESARI NASTUPA

mr Ljiljana Miletić Abramović, istoričar umetnosti, muzejski savetnik, direktor Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu i
Slobodan Danko Selinkić, arhitekta, redovni profesor Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu

DOKUMENTACIJA

Konkursni materijal za učešće u izložbi nacionalne postavke nastupa Srbije na Praškom kvadrijenalu možete naći ovde.

Scenski_dizajn 2


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (1)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja


  • meh
    28.12.2014

    sve je ovo super ali da nema nigde ni jedan kontakt mail za dodatna pitanja. poz