Stock Coffee (5)

Poruke na zidu

Arhitektura Buđevac, arhitektonski biro iz Niša, projektovao je prvi u nizu lokala u okviru Stock Coffee franšize. Ogoljivanjem prostora ugostiteljskog lokala do granica mogućeg, te uvođenjem novih elemenata u tako reafirmisan prostor, arhitekte su stvorile kafeteriju snažnog izraza kojoj ne nedostaju ugodnost i gostoprimstvo.

Glavni motiv Stock Coffee-a čini zid koji se prostire duž jedne njegove bočne strane. Zid je obrađen tako da aludira na školsku pisaću tablu, te se na njemu nalazi skup crteža i poruka vedrog duha čiji dizajn je izradila Jelena Ilić. Drugi eksperimentalni gest je ogledalo-reklama. U oba WC-a, muškom i ženskom, na ogledalu je istaknuta poruka: Relax. You look sexy. Go and have a cup of coffee. Ovaj print, postavljen na neočkivanom mestu, na neposredan način komunicira sa posetiocima.

Stock kafeterija raspolaže kapacitetom od 50 sedećih mesta, a prostire se na dva nivoa oblika latiničnog slova L, međusobno uvezanih vertikalom duple visine. Kombinacija rustičnih površina, drvenih elemenata, nameštaja i različitih tipova sedenja stvara utisak ambijentalne mekoće.

Stock Coffee se po svojoj arhitekturi ubraja u onu grupu enterijera koji uspešno prate glavni tok, ali u njega unose novine koje ga čine jedinstvenim – Stock Coffee izdvaja iskrena i direktna komunikacija sa posetiocem na neočekivanim mestima.

Dragan Marković
Faktografija
ObjekatStock Coffee
MestoTrg Aleksandra Ujedinitelja, Niš (Srbija)
ProgramKafeterija
Površina105 m2
Godina2014.
AutorAndreja Buđevac, Saša Buđevac i Miljana Ignjatović
Crteži na ziduJelena Ilić
FotografijeAndreja Buđevac


PrintŠiri dalje
Srodni sadržaji

Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja