26. III – 30. IV 2015.

Otvaranje 37. Salona arhitekture

Ovogodišnji 37. Salon arhitekture održaće se tradicionalno u Muzeju primenjene umetnosti od 26. marta do 30. aprila 2015. i proteći će u znaku slogana AfirmAcijA koji poentira značaj relacije Arhitekta – Arhitektura – Akcija /Afirmacija. Svečano otvaranje i dodela nagrada održaće se u četvrtak, 26. marta 2015. u 19 časova.

Namera organizatora Salona je da se prikaže, preispita, sagleda i afirmiše kompleksno polje savremene arhitekture u njegovim brojnim kontradiktornostima i aspektima jer arhitektura “pravi” i “zauzima“ prostor i ima dugotrajno dejstvo na kulturu življenja i odnosa stanovnika, kao i na sliku samog grada.

Posebno mesto u pratećem programu ovogodišnjeg Salona ima prezentacija nastupa Republike Srbije na 14. međunarodnom Bijenalu arhitekture u Veneciji 2014. kao i izložba „Crno na belo“ posvećena životu i radu grupe savremenih arhitekata (Braca Gaković, Marin Krešić, Zoran Lazović, Branislav Mitrović, Snešana Ristić, Dragan Stamenović, Mihailo Timotijević, Borut Vild, Dragan Živković).

poster


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja