Broj 95, godina XVII

Novi broj časopisa Oris

U novom broj Orisa Arhitektura gori, prema riječima Ante Nikše Bilića.

Sa Smiljanom Radićem o bitnosti atmosfere u odnosu na formu razgovarala je glavna urednica Orisa, Vera Grimmer. Smiljan je svoj rad, energiju i svjetonazore prezentirao publici u Lisinskom na Danima Orisa ove godine, dok su artefakti istoga u vidu sjajnih izložaka ostavljeni na čuvanje i doticaj s njima u Oris Kući arhitekture, u razdoblju od 17. 10. do 6. 11. 2015.

Predstavljeni su i projekti: zgrada filharmonije u Szczecinu nagrađena nagradom Mies van der Rohe 2015 ureda Barozzi / Veiga, Kazalište u Lilleu arhitekata Lacaton & Vassal o kojem piše Dominique Boudet, Plutajuće kreacije Terunobua Fujimorija, Kuća na Silbi Ive Letilović i Igora Pedišića, Jedna kuća za tri arhitekta u Ljubljani te Vraćanje održivom gradu Janeza Koželja. Svi projekti predstavljeni su na Danima Orisa 15.

O izražajnoj i materijalnoj imaginaciji piše profesor i arhitekt Juhani Pallasmaa, koji je istu temu predstavio publici na predavanju održanom na Bus:Stop Danima Orisa u svibnju 2015.
I u ovom broju Orisa možete čitati o događanjima u Oris Kući arhitekture – katalog izložbe Kohkija Hiranume Struktura misli iz travnja ove godine te prilog o izložbi Ascesis Francisce Benedetti, održane u rujnu 2015. u galeriji Prsten (HDLU), u organizaciji Oris Kuće arhitekture.

Sve teme novog broja Orisa možete vidjeti ovdje.

Fešta Sv. Nikole, Komiža – foto Lidija Lijić

Fešta Sv. Nikole, Komiža – foto Lidija Lijić

Atelje Vozlič, Uređenje obala rijeke Ljubljanice, Ljubljana – foto Matej Vozlič

Atelje Vozlič, Uređenje obala rijeke Ljubljanice, Ljubljana – foto Matej Vozlič
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja