Dodela nagrade Ranko Radović za 2013. godinu

Udruženje likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS) objavilo je rezultate konkursa za Nagradu Ranko Radović za 2013. godinu. Nagrada je osnovana sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo uopšte, te da time označi najuspelije radove u prethodnoj kalendarskoj godini.

Svečana dodela Nagrade Ranko Radović održaće se u ponedeljak, 23. XII 2013. godine u 13h u Maloj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, Studentski trg broj 5 u Beogradu.

Izložba će biti otvorena 23 i 24. decembra 2013. godine. Tokom aprila 2014. godine izložba će biti odrzana na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Nagrada Ranko Radović 2012


Kategorija: Realizovano arhitektonsko delo

Studo Raum, Aleksandra Raonić, d.i.a. (autor) i Branislav Ristović, d.i.a. (ko-autor) za Porodičnu kuću za odmor u Bigovu, Crna Gora, 2012.

Bigovo266


Kategorija: Kritičko teorijski tekstovi o arhitekturi, urbanizmu i gradu

Ljiljana Bakić, d.i.a. za knjigu Anatomija B & B arhitekture, izdavač Ljiljana Bakić, 2012.

Photo_bane_002-Arhitektura_u_h_867258626


Kategorija: Televizijske emisije, izložbe ili multimedijalne prezentacije

prof. dr Jeleni Todorović ist.um. (autor koncepta i kustos), Renati Balzam, Tatajani Cegar, Bojani Dragutinović, Dejanu Ecetu, Norbertu Harmati, Lani Isakov, Ivani Marcijus, Karlu Mickei, Slavenki Mitrović Lazarević, Dejanu Pavloviću, Aleksandri Pešterac, Andrei Tamaš i Višnji Zugić (autori radova) za izložbu Nevidljivi gradovi, Novi Sad (Manual park i MSUV), Bečej (galerija Krug), Subotica (Otvoreni univerzitet) i Beograda (BINA), 2012-2013.

Projekat-Nevidljivi-gradovi-maketa-Andrea-Tamas-fotografija-Tatjana-Cegar-2012-470x260
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja