MEDs Tara 2015 – Ground Zero

U periodu od 1. do 15. avgusta 2015. godine, više od 300 studenata arhitekture i dizajna iz 47 zemalja Evrope i sveta okupiće se na radionici TARA Ground Zero. Okupljeni studenti, zajedno sa internacionalnom ekipom mentora, radiće na projektovanju i izvođenju objekata i mobilijara od drveta, a sa ciljem prostornog unapređivanja Nacionalnog parka Tara i njegove turističke ponude, a u svrhu promocije održivog razvoja i umrežavanja mladih profesionalaca.

Radionicu MEDs – Meeting of Design Students su osnovali 2010. godine studenati iz različitih država i različitih oblasti dizajna. Radionica je stvorena sa ciljem da združi različite oblasti dizajna (arhitekturu, unutrašnju arhitekturu, industrijski dizajn, grafički dizajn…), a po ugledu na ideju Bauhaus-a o sinergiji kreativnih disciplina.

Domaćin radionice TARA Ground Zero je nacionalni predstavnik MEDs-a za Srbiju: Udruženje budućih arhitekata i dizajnera – UBAD Srbija. Događaj je podržan od strane brojnih partnera, uključujući: Nacionalni park Tara, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, Turističku organizaciju Srbije, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, kao i veliki broja kompanija i medijskih partnera.

Super Prostor kao regionalni medijski partner događaja poziva sve zainteresovane studente arhitekture i dizajna, mlade profesionalce i motivisane nastavnike da uzmu učešće radionici. Promotivni spot i više informacija u vezi radionica možete pronaći na zvaničnom sajtu događaja, dok misiju i viziju MEDs-a (Meeting of Design Students) možete pronaći ovde. Neke od rezultata prethodnih MEDs radionica možete pogledati ovde.

MEDs Tara 2015
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja