Konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje centralne zone Leskovca

Grad Leskovac i JP Direkcija za urbanizam i izgradnju Leskovac raspisali su otvoreni javni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje centralne zone Leskovca.

Predmet konkursa je centralna zona Leskovca, gradski park i prostor u njegovoj neposrednoj blizini. Pravo učešća na konkursu imaju sva stručna fizička i pravna lica.

ROKOVI

Rok za predaju radova je 18. novembar 2013.

NAGRADE

1. nagrada: 400.000 Din.
2. nagrada: 200.000 Din.
3. nagrada: 100.000 Din.

ŽIRI

Prof. dr.Petar Mitković, dipl.inž.arh, dekan Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu (predsednik)
Mr Milena Dinić
Božana Lukić, dipl.inž.arh.
Suzana Grebenarević, dipl.inž.arh.
Nataša Cakić, dipl.inž.arh.
Sonja Jankovska Stanković, dipl.inž.arh.
Milan Milenković, dipl.inž.arh.

PODLOGE

Konkursni materijal može se preuzeti bez nadoknade na sajtu raspisivača ili lično u prostorijama JP Direkcije za urbanizam i izgradnju Leskovac, Trg revolucije 45, IV i VI sprat, 16 000 Leskovac.

KONTAKT OSOBE

Sonja Stojanović, dipl.inž.arh, 062/884-96-24 i tel/faks 016/244-219; e-mail: urbanizam.le@gmail.com
Suzana Trajković, dipl.pravnik, 063/700-14-83 i tel/faks 016/251-894.

Izvor i više informacija: web stranica konkursa

Leskovac
Leskovac
Leskovac


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (3)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja


 • Atelje Vucicevic
  12.07.2013

  “Hajde” stvarno da konkurse odrzimo na nivou, ili bolje reci ucinimo na nivou. Da li zaista mislite da je profesionalno da konkurs za centar sa gradskim parkom u ziriju nema pejzaznog arhitektu?

  Zaista smatramo da je dosta uskogrudosti i da Portal za ‘kulturu arhitekture’ treba da reaguje na ovakve, nadam se slucajne, propuste.

  Pozdrav,
  Atelje Vucicevic

 • 13.07.2013

  Hvala na komentaru. Kao urednik, mogu se načelno i složiti sa Vama, ali reagovanje ovog puta prepuštam institucijama koje štite interes pejzažnih arhitekata – pre svega UPAS http://www.upa.org.rs/.

  Inače, kod gotovo svakog konkursa sprovedenog u poslednjih godinu dana, koliko ih ovde pratimo, imamo niz primedbi – od raspisa i odnosa prema učesnicima, preko obima i kvaliteta obezbeđenih podloga do pristupa žiriranju… Koliko znam, osim pojedinačnih i uglavnom anonimnih komentara, jedini smo kao medij te primedbe javno iznosili.

  Pozdrav
  Kosta Mijić

 • Schlosser
  13.07.2013

  Slažem se da je veliki propust što u sastavu žirija nema pejzažnog arhitekte, ali i to što nisu uključeni stručnjaci drugih profila.

  Sa druge strane, moraju se uputiti i velike pohvale za raspisivača na kompletnoj dokumentaciji, koja je pokrila sva područja. Čak su date i podloge sa namenom površina, bioekološka osnova sa opisom stanja vegetacije i infrastruktura.