Konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje Trga Koste Trifkovića i ulice Pece Petrovića u Somboru

JP „Direkcija za izgradnju Grada Sombora“ raspisalo je otvoreni, anonimni i jednostepeni konkurs za idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje Trga Koste Trifkovića i ulice Pece Petrovića u Somboru.

Cilj konkursa je da se dobije što kvalitetnije idejno urbanističko-arhitektonsko rešenje Trga Koste Trifkovića i ulice Pece Petrovića koje će, pored efikasnosti i racionalizaciji izgradnje i korišćenja zemljišta, pružiti preduslov za aktiviranje trga i ulice i stvoriti uslove za razvoj kulturnog identiteta grada.

Zadatak konkursa je detaljna urbanističko-arhitektonska razrada Trga Koste Trifkovića i ulice Pece Petrovića sa uspostavljanjem kompaktne estetski funkcionalne veze sa okruženjem. Potrebno je isprojektovati trg reprezentativnog karaktera koji zahteva kompoziciono rešenje povezanosti i funkcionisanja saobraćaja, snabdevanja, parkiranja, pešačke komunikacije i očuvanja kulturno istorijske vrednosti.

PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća na konkursu imaju pojedinci, grupe (autorski tim) ili privredna društva bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost i lične osobine. Učesnici konkursa mogu biti i strani državljani ako ispunjavaju ostale uslove za učešće na konkursu. Pravna lica moraju biti upisana u odgovarajući registar za izradu tehničke dokumentacije. Najmanje jedan od autora svakog rada treba da ima visoku stručnu spremu iz oblasti arhitekture ili urbanizma kao i da poseduje odgovarajuću licencu za projektovanje iz oblasti arhitekture ili urbanizma.

ROKOVI

Krajnji rok za predaju radova je 22.10.2014. godine do 11h, bez obzira na način podnošenja (neposredno ili poštom), na adresu JP „Direkcija za izgradnju Grada Sombora“ u Somboru. Rok za donošenje odluke naručioca je 7 dana od dana otvaranja ponuda.

ŽIRI

Elvira Dragić, dipl inž. arh
Mirko Ivšić, dipl inž. arh
Čedomir Janičić, dipl.istoričar umetnosti
Milan Vojnović, dipl.sociolog
Melinda Kun Bošnjački, dipl inž. arh.

NAGRADE

1. nagrada – 600.000 RSD
2. nagrada – 400.000 RSD
3. nagrada – 300.000 RSD

PODLOGE & INFO

Preuzimanje konkursne dokumentacije može se izvršiti sa Portala Uprave za javne nabavke i sa Internet stranice naručioca, Direkcije za izgradnju grada Sombora.

Sva bliža obaveštenja u vezi sa ovim konkursom mogu se zatražiti pismenim putem preko faksa 025/420-222 ili e-maila marijana.rilke@direkcijasombor.rs. Lice za kontakt Marijana Rilke, službenik za javne nabavke JP“Direkcija za izgradnju Grada Sombora“Sombor.

Prostor predmetne lokacije

Prostor predmetne lokacijeUključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (6)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja


 • Spasoje R.
  09.10.2014

  Konkurs raspisan 12.9.2014, objavljen ovde 8.10.2014, a rok za predaju radova je 22.10.2014. Dok se organizujes i pocnes da radis imas do kraja 10 dana sa stampom i predajom, prakticno jedna radna nedelja.

  Pa za nedelju dana ni OMA vam nece izbaciti detaljnu urbanističko-arhitektonska razradu. Zaista ne razumem sto se ovi konkursi i objavljuju na ovom sajtu, kad rok odmakne debelo.

 • 09.10.2014

  Spasoje,

  Žao nam je. Kad bismo mi na vreme saznali, bilo bi i ovde na vreme. Ništa od toga nama niko ne javlja, jer baš ih briga. Izbor je bio – objaviti kasno ili ne objaviti.

 • Spasoje R.
  09.10.2014

  Kosta,

  to su konkursi koji se objave na nekim sajtovima na koje niko godinama ne ulazi i tako se to drzi u malom krugu ljudi kako bi bili sigurni da ce dobiti neki dinar. nazalost to je tako, i koliko ce biti jos ko zna. mene samo cudi koja je poenta uopste da to objavljuju sto samo ne daju tim ljudima kojima planiraju i svi srecni.

 • Zeljko
  09.10.2014

  Steta sto nije postovano ranije, ali kao sto Spasoje kaze, zaista ni ti koji objavljuju konkurs se nesto ne trude da se o tome sire sazna :/ ali najveca steta za ovakav prostor koji je predmet konkursa, posto nece dobiti onoliki broj resenja koliko je mogao da se ranije znalo…

 • Stefan
  26.11.2014

  Zasto niste objavili rezultate ovog konkursa? Mislim da ne bi bilo lose da se strucna javnost upozna sa kvalitetnim resenjim pristiglim na ovom konkurcu.
  Evo linka ka nagradjenim radovima: http://www.ekapija.com/website/sr/page/1014780

 • 26.11.2014

  Stefane,

  Naravno, pripremamo objavu i nadam se da će još ove nedelje biti online ali imamo problema u komunikaciji sa raspisivačem i nekim učesnicima. Razlozi su prilično očigledni…