Konkurs za arhitektonsko rešenje ulične fasade stambeno-poslovnog objekta u Subotici

Firma DG Company raspisala je otvoreni, anonimni, idejni i jednostepeni konkurs za izradu arhitektonskog rešenja ulične fasade budućeg stambeno-poslovnog objekta u ulici Šandora Petefija u Subotici.

Gradnja objekta obuhvaćena ovim konkursom realizovaće se na parceli u zaštićenom gradskom jezgru u ulici Šandora Petefija br. 3 i 5 a između zgrede Gimnezije, podignute 1895. godine prema projektu Ferenca Rajhla i zgrade Poliklinike, izgrađene između dva Svetska rata, sa druge strane.

Zadatak

Izrada arhitektonskog rešenja za fasadu objekta spratnosti P+2+Pk do P+3+Pk sa svim elementima koji se zahtevaju programom i projektnim zadatkom ovog Konkursa.

PRAVO UČEŠĆA

Pravo učešća na konkursu imaju pojedinci, grupe (autorski tim) ili privredna društva bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost i njihove lične osobine. Autori radova moraju biti stručna lica iz oblasti arhitekture, građevinarstva i dizajna ili studenti navedenih struka.

ROKOVI

Konkurs počinje da teče od 15.2.2016. godine i otvoren je 60 dana. Obavezna je prijava učešća na konkursu u vidu e-maila. Prijava treba da sadrži ime/imena učesnika i adresu. Prijava, kao i eventualna dodatna pitanja slati na dgcompetition2016@gmail.com

Rok za prijavu na konkurs je 1.4.2016. Učesnici mogu postaviti pitanjа u vezi sa ovim konkursom najkasnije do 2.4.2016. godine.

Rok završetka rada žirija jе 30 dana po zatvaranju konkursa.

ŽIRI

Žiri koji ocenjuje radove na osnovu raspisa Konkursa, opšte priznatih pravila struke, i svog ličnog profesionalnog ubeđenja, čine arhitekte i građevinski inženjeri određeni od strane Raspisivača.

NAGRADE

1. nagrada – 3.000
2. nagrada – 1.500
3. nagrada – 1.000
Dva otkupa od po 500

Zа podelu planiranog nagradnog fonda je uslov najmanje deset pristiglih radova koji ispunjavaju uslove konkursa. U suprotnom, žiri će proporcionalno smanjiti fond nagrade odnosno broj otkupa. U okviru predviđenog nagradnog fonda, žiri može dodeliti jednu prvu nagradu, a nakon dodele prve nagrade žiri može da dodeli više jednako vrednih nagrada.

PODLOGE & INFO

Više informacija o ovom konkursu, kao i kompletnu konkursnu dokumentaciju, možete videti na stranici Raspisivača.

Fasada gimnazije u ulici Šandora Perefija

Fasada gimnazije u ulici Šandora Perefija
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (4)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja


 • Arhitekt
  10.02.2016

  Strahota šta sve neće da se pojavi u formi konkursa. Ljudi su uradili čitav projekat, verovatno im nije prošao u službama zaštite i onda su primorani da raspišu konkurs jer ne znaju kako da reše problem interpolacije susednih stilskih objekata..
  Arhitektonsko rešenje bolje da ne komentarišem kao i anonimni žiri.

 • SpearHead
  10.02.2016

  Volim teorije zavere :D Moja teorija zavere jeste da su idejni i glavni projekat za objekat urađeni (stoje negde u fioci). Međutim, po nekoj zakonskoj proceduri, za izgradnju objekta na toj parceli neophodno raspisati konkurs – kako bi izabralo “rešenje najpogodnije za pripadajuću lokaciju i zadatu namenu”.

  Drugim rečima, već se zna ko će osvojiti prvu nagradu i po čijoj ideji će fasada biti realizovana. Raspisivanje konkursa je samo procedura koje se ne može izbeći. Konkurs je samo formalnost…

 • mali info iz EU
  07.03.2016

  ovo moze da radi samo neki dokoni student…

  ili je u pitanju, kao sto rekose prethodno kolege, pro-forma da se zakonske norme ispostuju (znajuci ko ce da radi posao unapred) ili se radi o tome da ce za par hiljada da dobiju nesto sto kosta inace odredjeni % od sume gradnje…, dakle znatno vise !

  molio bih kolege da ne odgovore na ovaj konkurs, a drustva arhitekata da se bave svojim poslom i da zastite struku od manipulacija, prevara i sarlatanizma !

 • djolezloba
  17.05.2016

  I gde su rezlutati…prošlo je mesec dana? U stvari, ne moramo ni da znamo, prva nagrada za onog koji je već uradio projekat fasade pre raspisa, druga za kolegu člana partije a treća možda za neki jači biro da se vidi da nije namešteno …hahahahah.

  Pozdrav