Kamenzind #2

Predstavljen je drugi broj beogradskog izdanja švajcarskog časopisa i istraživačke platforme koja se bavi arhitekturom i urbanizmom, Kamenzind. Camenzind (u originalnom, švajcarskom izdanju) je pozvan u Beograd kao deo projekta Gete Instituta, Urban Inkubator u naselju Savamala u trajanju od marta do novembra 2013. godine. Osnovni cilj projekta Kamenzind je da se pokrene i ojača lokalna diskusija o očuvanju arhitektonskog nasleđa, da se ustanovi jasan stav Srbije po arhitektonskim pitanjima koja utiču na njene građane kao i da se stvori nova međunarodna mreža za razmenu ideja. Arhitektonskom problematikom časopis se bavi ne samo iz perspektive arhitekata nego i muzičara, umetnika, građevinskih inženjera, istoričara umetnosti, ekonomista i svih ostalih koji u arhitekturi uživaju.

Teme drugog broja istražuju kvalitet informacije u Srbiji, projekte star arhitekata, istorijat Brankovog mosta i zgrade Bigza, bave se napuštenim savskim brodovima i drugačijijim promišljanjem arhitekture na primeru skejtbordera. Drugo izdanje nastavlja svoju posvetu Zenitu, dok je na kraju časopisa odeljak u boji koji predstavlja deo istraživanja Biroa Savamala i ZHdK – pogled na Savamalu iz ugla lokalnog stanovništva.

Kamenzind je u potrazi za novim ljudima koji žele da se uključe u dijalog o arhitekturi i urbanizmu Beograda. Ukoliko ste zainteresovani, adresa za kontakt je info@cazmag.com.

Časopis je moguće besplatno preuzeti u Kamenzind prostorijama u Kraljevića Marka 8, radnim danima od 10 do 16h.

Izvor i više informacija: Mreža kreativnih ljudi

kamenzind-prednja
kamenzind-zadnja


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (1)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja