GOA - Qiandao Lake Pearl Plaza and Axial Creek Project

GOA – Qiandao Lake Pearl Plaza and Axial Creek Project

5+1 Werkhart Group - Sanya Haitang Bay International Shopping Center

5+1 Werkhart Group – Sanya Haitang Bay International Shopping Center

Izložba: Zelena arhitektura u Kini i Srbiji

Međunarodna izložba “Zelena arhitektura u Kini i Srbiji” otvorena je u ponedeljak, 27. oktobra u 18h u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Izložba je nastala kao proizvod zajedničke težnje Arhitektonskog fakulteta u Beogradu i izdavačke kuće Lioning Science and Technology iz Kine da uspostave vezu između postojeće prakse u domenu zelene arhitekture u Kini i Srbiji.

Na izložbi će biti prikazan izbor od 15 referentnih projekata iz Kine i 15 odabranih projekata iz Srbije koji na najbolji način prikazuju primenu održivih sistema za komunikacije, osvetljenje, grejanje i hlađenje, protivpožarnu zaštitu, na bazi kojih su kreirani autonomni i nezavisni operativni arhitektonski sistemi ili metodologije za smanjenja troškova stanovanja koji direktno utiču na unapređenje životne sredine i zajednice u celini.

Cilj ove izložbe je da predstavi arhitekturu i arhitekte kao deo rešenja umesto deo problema, kako se često prepoznaju, i da skrene pažnju na arhitekturu kao uticajnu proaktivna profesiju koja se konstanto razvija ka pronalaženju novih modela kojima se omogućava bolja povezanost između ljudi i njihovog prirodnog i izgrađenog okruženja. Arhitektura, istovremeno, pruža odgovor i na različite humanitarne i ekološke krize koje svakodnevno pogađaju ceo svet.

Na izložbi koja će trajati do 5. novembra 2014, biće prikazani projekti sledećih arhitekata i projektnih timova iz Kine i Srbije:

5+1 Werkhart Group / AGM Group / Allied Architects International / Branislav Mitrović & Jelena Kuzmanović / BLVD / Blagota Pešić / CCDI / Branislav Redžić & Zoran Đorović & Dragan Ivanović / CCTN / Milan Vujović & Budimir Sudimac / DAO Co. Ltd / Dejan Miletić & Jelena Miletić / DC ALLIANCE / Dejan Miljković & Jovan Mitrović & Branko Pavić / FTA Group GmbH / BIRO.VIA / GOA / Kuzmanov & Partners / HM International / DVA : STUDIO / MEDG / Miodrag Mirković / MRD Design Group / Mustafa Musić / Original Design Studio / Spasoje Krunić / W & R Group / Vladimir Lojanica / Shanghai Hyp-arch Architectural Design Consultant Inc / Vasilije Milunović & Stevan Žutić.Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja