Izložba “Veze sa inostranstvom. Mladi arhitekti iz Nemačke”

Izložba predstavlja 14 međunarodnih projekata mladih nemačkih arhitekata (do 45 godina) iz oblasti arhitekture, enterijera, urbanizma i pejzažne arhitekture.

Rekonstrukcija naselja u Nju Orleansu posle uragana “Katrina”, regeneracija gradskih četvrti koje je potrebno sanirati u rumunskoj oblasti Transilvaniji, kuća nalik na šator od neobičnog materijala u Santjago de Čileu ili moderan nacionalni park sa muzejskim baštama u kineskom Liangzhu: različito od globalnog medijskog interesovanja za spektakularno i kult Zvezde, ova izložba predstavlja inovativne arhitektonske projekte koji se predstavljaju bez šou-efekta, samosvesno i pragmatično, primereni lokacijama za koje su stvoreni.

Ovi primeri ilustruju čitavu paletu različitih kompetencija mlade generacije arhitekata, pokazujući kako se oni nose sa problemima gradnje pri postojećem stanju u stranoj zemlji, kako ga na različite načine koriste i dopunjuju, stvarajući nešto novo pod neobičnim uslovima. Fokus je usmeren na budućnost, održivost i nove tehnologije.

Kustoskinja Romana Šnajder vodiće zainteresovane posetioce kroz izložbu i odgovaraće na njihova pitanja – na engleskom jeziku. Izložbu realizuje Institut za veze sa inostranstvom (ifa), Štutgart u saradnji sa Saveznom komorom arhitekata, Berlin (BAK).

Izložba je otvorena do 12.07.2013. (pon-sub 10-20h i nedelja od 10-14h) u Umetničkom paviljonu Cvijeta Zuzorić na Kalemegdanu, a ulaz je slobodan.

_MG_6013
_MG_5976
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja