Internacionalni konkurs za institucije kulture u Budimpešti (HU)

U saradnji sa Preduzećem za razvoj gradskih parkova, budipeštanski Muzej visoke umetnosti je pokrenuo kompleksan otvoreni, internacionalni, anonimni, dvostepeni arhitektonski konkurs za zgrade muzeja, koje će se graditi u gradskom parku Varošliget u Budimpešti. Organizovana su ukupno 4 zasebna konkursa u okviru Liget budimpeštanskog internacionalnog arhitektonskog konkursa, sa idejom da se izgradi 5 novih objekata, u kojima će se nalaziti 6 institucija.

Svrha konkursa je potpuna planska izgradnja i obnova Varošligeta kroz proširenje i obnovu gradskog parka, rekonstrukciju i proširenje rada institucija koje već rade na ovom prostoru u cilju transformacije ovog dela Budimpešte u jednu od glavnih turističkih destinacija u Evropi.

KONKURSI

- Nova nacionalna galerija i Muzej savremene umetnosti Ludvig
- Muzej etnografije
- Mađarska kuća muzike
- Muzej fotografije Budimpešta i Muzej arhitekture (dva zasebna objekta)

Zvanični jezik konkursa je engleski. Za svaki konkurs se posebno prijavljuje. Registracija je besplatna.

Nagradni fond iznosi ukupno 870,000€.

Rok za predaju radova je 27. Maj 2014. Rezultati se očekuju 28. juna, poziv za drugi krug se očekuje u julu, a finalni rezultati krajem 2014. godine.

Žiri broji 14 članova, među kojima su i Martha Thorne (Izvršni Direktor Prickerove nagrade), Edwin Heathcote (arhitektonski kritičar, Financial Times), Paula Cadima (profesor sa AA londonske škole arhitekture) i drugi.

KONTAKT & INFO
E-mail: office@ligetbudapest.org
Web: www.ligetbudapest.org

Illustration Liget Budapest Homepage
varosliget13
varosliget19


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja