Ecoweek 2012: održivi dizajn, arhitektura i urbana inovacija

Petodnevni događaj EcoWeek, koji uključuje predavanja i radionice međunarodnog karaktera, biće održan u Beogradu od 26. do 30. novembra 2012. godine, prvi put u Srbiji.

Radionice su prilika da u timovima ljudi iz različitih zemalja, uz mentorstvo domaćih i stranih stručnjaka iz oblasti zelene arhitekture, učesnici rade na konceptima održivog dizajna za koje postoji mogućnost izvođenja na teritoriji Beograda. Svi studenti i mladi stručnjaci zainteresovani za učešće na radionicama mogu se prijaviti na službenoj stranici za registraciju.

Predavanja će 26. novembra u Domu omladine uz slobodan ulaz održati:

Francoise-Helene Jourda / Jourda Architectes (Francuska) – Višestruko nagrađivan arhitekta i predavač na više univerziteta u Evropi, čiji je fokus rada i istraživanja zelena arhitektura.

Ivan Redi / ORTLOS Space Engineering (Austija i Engleska) – Osnivač interdisciplinarne grupe čiji je cilj unapređenje arhitektonske struke, prostornih mogućnosti i mogućnosti materijala, sa velikom pažnjom usmerenom na ekološke i održive aspekte projektovanja.

Hans Buster / Vitaverde (Grčka, Srbija) – Vitaverde, čiji je osnivač, specijalizovana je za projektovanje integracije zelenila u zgradama u vidu vertikalnih bašta, krovnih bašta i zelenih zidova.

Branimir Jovanović / Centar Tesla (Srbija) – Jedan od vodećih stručnjaka na temu filozofije i doktrine rada Nikole Tesle i osnivač Centra Tesla. Fokus njegovog rada i istraživanja su energetska efikasnost i održivi izvori energije.

EcoWeek je nezavisna nevladina organizacija, osnovana u Grčkoj 2005. sa ciljem podizanja svesti o prirodnom okruženju, klimatskim promenama i principima održivosti, koje sprovode kroz predavanja i radionice za studente i mlade stručnjake. Postoji u više zemalja Evrope i Srednjeg Istoka, a beogradski događaj sprovodi u saradnji sa organizacijom Ecoist.

Priredio: Aleksandar Ristić

Francoise-Helene JourdaUključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja