Rad koji je prosao u drugi krug 1

26. IV – 31. V 2014. / Novi Sad

Dijalozi o scenskom dizajnu

Ciklus razgovora Dijalozi o scenskom dizajnu predstavlja nastavak serije predavanja koja su nastavnici Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu održali 2013. godine u Kulturnom centru Novog Sada pod naslovom Šta je scenski dizajn?.

Ove godine, nastavnici će ugostiti sedam značajnih domaćih i stranih ličnosti iz oblasti scenske umetnosti sa kojima će razgovarati o temama vezanim za njihov stvaralački odnos prema scenskom dizajnu kao specifičnoj oblasti interdisciplinarnog umetničkog delovanja. U ovom ciklusu biće predstavljeni gostujući profesori, budući saradnici i istaknuti stvaraoci koji će učestvovati u nastavi scenskog dizajna na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu u školskoj 2014/15. godini. Ciklus razgovora predstavlja i deo priprema za upis na sve nivoe studija scenskog dizajna.

Subota, 26. april, 18.00h
Kulturni centar Novog Sada, klub Tribina mladih
Dijalozi 2: Miloš Sofrenović i Tatjana Dadić Dinulović

Miloš Sofrenović (Beograd, 1976) je izvođač, koreograf i reditelj. Školovao se u oblasti plesa i koreografije na Trinity Laban Conservatoire (Dance Academy) u Londonu. Za izvođački, koreografski i rediteljski rad dobio je nekoliko nacionalnih i međunarodnih stipendija. Sarađivao je sa velikim brojem značajnih koreografa, a svoj rad prikazao je na festivalima u Njujorku, Londonu, Edinburgu, Beču, Istanbulu, Singapuru, Stokholmu, Gracu, Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Rijeci i drugim gradovima. Bio je član žirija na nekoliko festivala i takmičenja. Selektor je festivala Infant.

dijalozi-o-sd
dijalozi2


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja