Dani zagrebačke arhitekture

Društvo arhitekata Zagreba organizuje druge po redu Dane zagrebačke arhitekture, koji će se održati od 29. maja do 2. juna. Osim predavanja, diskusija i radionica, u subotu 2. juna planiran je obilazak autobusom istaknutih stambenih ostvarenja, uz stručno vođstvo autora građevina i razgledanje stanova.

Ovogodišnja tema DZA je stambena arhitektura 21. veka u Zagrebu, a neka od pitanja koja postavlja su: Šta je stanogradnja danas? Kakvi su standardi izgradnje stanova? Ko projektuje i gradi kvalitetne stanove? Kakve se danas tipologije stanova najčešće susreću? To je ujedno prilika da se uz profesionalne vodiče i autore projekata pogledaju različite tipologije stanova izgrađenih tokom zadnjih 12 godina.

Sva događanja u sklopu Dana zagrebačke arhitekture su besplatna, osim subotnjeg obilaska autobusom za koji kotizacija iznosi 100 kn (oko 13€).

Nove informacije možete pratiti na web stranici DAZ, gde možete preuzeti preliminarni program manifestacije, i videti kako su protekli prošlogodišnji Dani.

Sa jednog od prethodnih obilazaka - vrtić Medo Brundo

Sa jednog od prethodnih obilazaka - Zagreb TowerUključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja