Presjek br. 09 – Zelena gradnja

Temom Zelena gradnja, deveto izdanje tematskog tromesečnika za detalj u arhitekturi Presjek kojeg smo predstavili prošle godine, nizom prikaza projekata, intervjua i analiza donosi pogled iz šireg ugla na pojam zelene gradnje i njegove različite aspekte.

Kroz crteže detalja, fotografije i analize osam odabranih projekata širokog raspona namena i veličina iz Hrvatske i Slovenije – od kuća za odmor preko poslovnih objekata do kompleksa višeporodičnog stanovanja, ovaj broj Presjeka obuhvata različite vidove zelenog. Oni se protežu od održivosti kroz upotrebu tradicionalnih materijala i načina gradnje, preko veštog korišćenja topografije terena do high-tech sistema za upravljanje energetskim aspektima građevina.

Presjek se u novom broju kroz intervjue bavi i aspektima održivosti u nedavno usvojenoj arhitektonskoj politici, perspektivama zelene gradnje u Hrvatskoj, te iskustvima i stavovima arhitekte Tetsua Konda o održivosti u japanskoj arhitekturi.

Pretplatu na ovaj list moguće je izvršiti na www.presjek.hr, gde se mogu pogledati i izvodi iz sadržaja prethodnih brojeva.

presjek-09-zelena-gradnja
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja