Novi broj časopisa Oris – 85

Predstavljamo vam novi broj Orisa, hrvatskog dvomesečnog časopisa za arhitekturu i kulturu življenja, koji odnedavno izlazi u novom, proširenom formatu.

85. broj Orisa donosi priloge o australijskim arhitektima; predstavljena je Nevidljiva kuću arhitekte Petera Stutchburyja, kojeg su imali čast ugostiti i na Danima Orisa u Dubrovniku, Kuća Angophora Richarda Leplastriera te njegova brodica Dorothy, kao i intervju koji je s dvojicom arhitekata u ime Orisa vodila Catherine Hunter, poznata australijska producentkinja dokumentarnih filmova.

Naslovnica broja prikazuje Château la Coste arhitekta Tadaa Anda, koji je pobliže opisan u opsežnom prilogu. Predstavljen je i projekat Muzej arhitektonskog crteža, ruskih arhitekata Sergeja Čobana i Sergeja Kuznjecova koji su na Venecijanskom bijenalu arhitekture 2012. nagrađeni posebnom nagradom žirija.

U novom broju možete čitati i o projektima hrvatskih arhitekata; Radionice arhitekture (Muzej Vučedol) te Brigade (Radni prostor agencije Bruketa&Žinić OM), kao i intervju s Gillesom Vidalom, direktorom dizajna Peugeout automobila. Ako ste tako raspoloženi, možete dopustiti Velimiru Cindriću i Jurici Pavičiću da vas odvedu u daleku Švedsku ili pak u nevidljivo Skopje.

Predstavili smo vam tek neke od naslova. Pregled svih tema možete pronaći ovde, a podsećamo da svim novim pretplatnicima Oris i dalje poklanja tri izdanja do broja 79.

Oris 85 - naslovnica

Oris 85 – naslovnica / Tadao Ando: Château la Coste – foto Shigeo Ogawa
Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja