7. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA 2012

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture, koju su 2006. godine pokrenuli Društvo arhitekata Beograda i Kulturni centar Beograda, kao sveža, dinamična snaga u oblasti arhitekture i urbanog planiranja u Srbiji, obuhvata izložbe, predavanja, radionice i stručno vođenje kroz grad.

BINA prepoznaje da odmereno i kultivisano delovanje i razmena između grada i ljudi oslobađa vitalnu energiju, kao i da je jačanjem te energije moguće doći do rešenja za poboljšanje opštih uslova u gradovima. Više od toga, upravo je ta energija suštinski činilac neophodan za održavanje i razvoj grada. Ovakvo shvatanje zajedničke energije osnovna je ideja ovogodišnje manifestacije, čija je tema Energija grada. BINA 2012 održava se od 19. aprila do 4. maja. Jedan od programskih vrhunaca je izložba Pedeset godina arhitekture Londona – domaćina Olimpijskih igara 2012, koja će trajati do 8. aprila.

Temeljnim angažovanjem u pitanjima grada, BINA je izrasla u afirmisanu platformu za dijalog i razmenu u regionu. Dobro došli na BINU 2012, uživajte u njenoj energiji i pustite je da raste!

Preuzmite kompletan program BINA 2012

Tekst: Vesna Vučinić I Miodrag Ninić / Foto: Senja Vild


Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja