Beogradski Dani Orisa #3

Konferencija “Beogradski Dani Orisa” biće 23. marta po treći put održana u Beogradu, u organizaciji časopisa za arhitekturu i kulturu Oris.

Karte se mogu nabaviti u Domu sindikata po ceni od 1.500 dinara za studente i 2.500 dinara za ostale goste, pri čemu pretplatnici na časopis “Oris” imaju popust od 10%. Preuzimaju se u Domu sindikata u Beogradu, kancelarija br. 32, a pred početak predavanja se na ulazu menjaju za kontrolnu narukvicu.

Predstavljamo ovogodišnje predavače:


Alberto Campo Baeza (Španija)

Campo Baeza rođen je 1946. godine. Njegova arhitektura, prepoznatljiva po purističkom i minimalističkom tretmanu forme, zasniva se na logici odnosa čistih oblika i svetla. Predaje na brojnim svetskim univerzitetima – u Dablinu, Kopenhagenu, Virdžiniji, zatim na Kolumbiji, Harvardu…


Boris Podrecca (Austrija)

Rođen 1940. u Beogradu, odrastao u Trstu, studirao u Beču, vodi biro u Beču i Veneciji. Realizovao je brojne objekte i projekte javnih prostora u Austriji, Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj… i predavao na fakultetima širom Evrope.


Dva Arhitekta (Hrvatska)

Arhitektonski studio koji su osnovali Tomislav Ćurković i Zoran Zidarić 1992. godine, nakon studija na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Polje njihovog delovanja čini pretežno porodično i višeporodično stanovanje, sa više desetina uspešnih realizacija u Hrvatskoj.


Srđan Jovanović Weiss (Srbija/USA)

Asistent na Temple University, Tyler School of Art_Architecture u Filadelfiji. Obrazovan na Harvardu, sa projektantskim iskustvom u Herzog & de Meuron Architects, Gluckman Mayner Architects. Predavao na Harvard GSD, University of Pennsylvania, Columbia University, Parsons School of Design i Pratt Institute.


Prenosimo i najavu trećih Beogradskih Dana Orisa glavnog urednika časopisa Oris, Andrije Rusana, u emisiji Gradologija:Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja