Belgrade design week - Freedom squared

Narodna Biblioteka Srbije

Beogradska nedelja dizajna 2012 – Sloboda na kvadrat

Od 4. do 10. juna u Beogradu se održava sedma po redu Beogradska nedelja dizajna (Belgrade Design Week). Sa temom Sloboda na kvadrat, obuhvata predavanja preko trideset superstar kreativaca, izložbe, radionice, kao i večernji filmski i muzički program (Dizajnfilms & Dizajnights). Srž programa, trodnevna edukativna konferencija, biće fokusirana na razvoj “društva znanja”: pronalaženje rešenja, ideja i modela za budućnost.

Najveći broj dešavanja, uključujući osam velikih izožbi dizajna u programu Dizajnpark, biće održan u renoviranom zdanju Narodne biblioteke Srbije, koja je ove godine prvi put partner BDW-a.

Predavanja će, između ostalih, održati i više poznatih arhitekata – Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects), 3LHD (Hrvatska), Enota (Slovenija), Zoran Radojičić (Srbija)… a kompletan program moguće je videti na web stranici BDW.


100 beogradskih izloga

Projekat 100% Future Serbia je 2011. prvi put predstavio skoro 150 srpskih dizajnera u izlozima u centru grada, kao jedinstvenu izložbu dizajna. Ove godine na konkurs je prijavljeno preko 130 radova, a izabrani će biti izloženi u preko 100 izloga od Kalemegdana do Slavije od 03. do 17. juna, u okviru ovogodišnjeg Belefa.Uključi se u diskusiju
Dosadašnji komentari (0)

Ili se uloguj:


*Komentari se pregledaju pre objavljivanja